1. Home
  2. Vesti
  3. Na čemu je sve Volkswagen štedeo kod Golfa 8 u odnosu na Golf 7? (VIDEO)
Na čemu je sve Volkswagen štedeo kod Golfa 8 u odnosu na Golf 7? (VIDEO)
6

Na čemu je sve Volkswagen štedeo kod Golfa 8 u odnosu na Golf 7? (VIDEO)

7.19K
6
Podelite sa prijateljima:

Ovi detalji su svakako bitni nekim ljudima.

Osma generacija Volkswagen Golfa je debitovala oktobra 2019., a opšti je konsenzus da predstavlja poboljšanje prethodne verzije. Novi model je tehnološki sofisticiraniji, ima širu ponudu pogonskih sistema i blago hibridnu opciju radi bolje efikasnosti. I dalje je reč o mašini veoma interesantnoj evropskim kupcima, ali šta je to VW uradio da bi skresao troškove?

U priloženom videu YouTube kanala MitiCarGarage, saznajemo da je nemačka marka mnogo toga uradila da bi novajliju učinila jeftinijim u odnosu na prošli model. Da bi se podržala ova tvrdnja, Golf 8 je direktno upoređen sa „sedmicom“, tako da su činjenice evidentne. Istina je da novi model poseduje napredniju tehnologiju, ali mnoge stvari su „skresane“ da bi automobil bio jeftiniji u proizvodnji.

Sve počinje jednostavnim stvarima kao što su odsustvo gasnih amortizera haube i poklopaca bravica na ručkama vrata. Takođe, manje je odeljaka za odlaganje predmeta, plastika u prednjem pretincu je tvrđa, a nema više ni unutrašnjeg retrovizora bez okvira…

Neko će se zapitati da li takve stvari zaista smanjuju troškove ili je samo reč o dizajnerskim promenama? Međutim, bez dileme su mnoge stvari na novajliji jednostavno jeftinije.

Dalje je video više kritički nastrojen prema tehničkim unapređenjima. Klaster instrumentacije nije dobio hvalospeve, a crni plastični trim je upoređen s „fensi“ dizajnom iz „sedmice“. Naglašeno je i odsustvo taktilnih komandi klima uređaja, uz digitalnu kontrolu farova.

Na kraju krajeva, nemamo tačan cenovnik navedenih komponenti, ali je poenta svakako istaknuta.

AutoRepublika

(7194)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zoca

Sada su LED farovi u standardnoj opremi,par vrata vise,retrovizor bez okvira ni ranije nije bio bez doplate ,tako da covek nema veze sa zivotom….A sinoc sam vec komentarisao da G8 nece trajati kao G2.Imao sam G 3 sa 90 KS iz 1.8 litara,danas G8 toliko izvlaci iz 1 litre.Treba li tu neka skola i pamet?

Don

Kad sam ja pisao da je to modificirani 7 , čisto sranje….da ga rastave i dijelove usporede sa sedmicom , bas me zanima koliko bi našli istih dijelova.

moron

Znam da mene (proizvodjači) ne pitaju, ali, blago rečeno, užasavam se svih ovih taktilnih komandi. Bez obzira na brend.

kola

lik je ladno poredio golfove koji nisu isti paket u opremi novog klot a starog ful. uz to lik je bas zastario i sviko na dugmici. akocemo tako golf 2 je najbolji sto i jeste

Iiiijeste

Naravno da je dvica nenadmasiva

da11

Novi klot nema ni aluminijumske felge, zato se ne provaljuj.
Prema konfiguratoru ovo je najopremljeniji cak ima i modove da mijenja sto ni najveca oprema nema bez doplate.