1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen: Golf, Polo i Passat će nestati sa „naprednijih tržišta“
Volkswagen: Golf, Polo i Passat će nestati sa „naprednijih tržišta“
0

Volkswagen: Golf, Polo i Passat će nestati sa „naprednijih tržišta“

345
0
Podelite sa prijateljima:

Šef nemačke marke za prodaju i marketing, Jirgen Stekman, potvrdio je da će čuveni modeli poput Golfa potpuno nestati na tržištima koja budu dovoljno uznapredovala po pitanju električnih automobila.

Na mesto Poloa, Golfa i Passata će u tom slučaju doći njihovi električni pandani iz ID porodice modela. „Vidimo da će u određenim zemljama doći do potpunog prelaska na EV tehnologiju. Tu će tradicionalni modeli biti brzo zamenjeni“, rekao je Stekman.

On je dodao da se ova još uvek alternativna tehnologija rapidno poboljšava, te da ne vidi šansu da modeli sa SUS agregatima opstanu pored električnih vozila. „U tom slučaju Golf nema šta da ponudi naspram ID.3“, kazao je visokorangirani rukovodilac nemačkog giganta.

Stekman veruje da će ovakav proces prelaska pojedinih tržišta ka isključivo EV modelima biti zaključen u nekim državama već 2030. godine.

Ipak, i dalje ima vremena za Golfa, Passata i Poloa. „Neće se svuda odigrati elektrifikacija u istom trenutku. Čak i u delovima Evrope, SUS modeli će dugo igrati veoma važnu ulogu“, kaže šef Volkswagena za prodaju i marketing.

On je dodao da ćemo sigurno imati prilike da vidimo i Golf 9, ali da u ovom trenutku ne može reći kakve će pogone imati u ponudi taj budući hedžbek. „Budite sigurni da će deveta generacija, kao i osma, doneti niz naprednih tehnologija“, izjavio je Jirgen Stekman.

Upitan o tome da li će onda Golf 9 biti dostupan i u zemljama koje budu dozvolile prodaju isključivo električnih modela, Stekman daje odričan odgovor.

„U tom slučaju nećete moći da kupite Golf 9. Tada ćete moći da se počastite sa ID.3 sa kojim ćete verovatno biti veoma srećni, a mi ćemo biti zadovoljni zbog vaše kupovine“, zaključio je Stekman.

AutoRepublika

(345)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments