1. Home
  2. Vesti
  3. Toyota se odriče V8 motora?
Toyota se odriče V8 motora?
1

Toyota se odriče V8 motora?

243
1
Podelite sa prijateljima:

Japanska marka spremna je da pošalje legendarni agregat u istoriju.

Kako javljaju američki automobilski mediji, Toyota je namerila da zameni V8 pogonsku jedinicu u svojoj gami sa V6 twin-turbo motorom.

Japanci će tranziciju izvršiti polako, a jedan po jedan model koji trenutno raspolaže sa V8 agregatom će polako kroz restilizaciju ili dolazak potpuno nove generacije, dobiti i twin-turbo V6.

Navodi se da će Toyotina fabrika u Alabami koja pravi V8 motore za tamošnje tržište, napraviti zalihu od 30.000 pogonskih jedinica, potrebnih za modele koji će se praviti još neko vreme, a da će onda početi priprema proizvodnih linija za sklapanje novih V6 agregata.

Ovakve glasine u skladu sa najavama koje smo čuli od Toyotinih rukovodilaca u prethodnih nekoliko meseci. Tako je rečeno da će nova generacija Tundre imati kao vrh ponude upravo V6 motor, umesto dosadašnjeg V8.

Ipak, nije sve tako crno, jer će Toyotina luksuzna divizija – Lexus, nastaviti da upotrebljava V8 agregate. Šta više, veruje se da će naslednik modela LX koristiti veoma potentan V8 motor koji bi trebalo da isporučuje više od 600 konjskih snaga.

AutoRepublika 

(243)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Yankee

Dobro su se vise setili da debituju novu Tundru …