1. Home
  2. Vesti
  3. BMW M4 Gran Coupe potvrđen!
BMW M4 Gran Coupe potvrđen!
0

BMW M4 Gran Coupe potvrđen!

268
0
Podelite sa prijateljima:

Očekujemo da će BMW biti veoma zadovoljan prodajom ovog modela.

Odlazeća generacija BMW-a serije 4 Gran Coupe nikada nije izrodila „M“ varijantu, uprkos velikoj „galami“ koja je nastala unutar automobilske zajednice. Navodno, BMW nije želeo da M4 Gran Coupe oduzme deo prodaje od standardnog M3. Interna konkurentnost naravno nikada nije dobra stvar. Međutim, posao je posao. Kako novi BMW serije 4 ulazi u finalnu fazu razvoja, pojavile su se nove informacije koje potvrđuju kompletnu proizvodnu liniju G22 generacije.

Ono što je prethodno bila čista glasina, sada je potvrđeno. Zapravo, M4 Gran Coupe će biti prodavan uz M4 kupe i M4 kabriolet. Standardna serija 4 GC će takođe biti u ponudi, kao i M Performance model. Budući BMW i4 će u suštini biti čisto električna verzija „četvorke“ s nekoliko jedinstvenih dizajnerskih karakteristika. Kao što smo već pisali, prilično je izvesno da će biti moćniji od M4.

Zašto je BMW M divizija promenila stav povodom ovoga? Razlog se zove – Audi RS5 Sportback (gore).

Sve donedavno, RS5 je prodavan isključivo kao kupe i kabriolet. Pored toga, opšta popularnost serije 4 Gran Cupe u Americi i Kini je ubedila menadžment bavarske marke da je potrebna i M varijanta. S obzirom na to da serija 4 i serija 3 dele zajedničku CLAR platformu, dodatna karoserijska verzija ne predstavlja prevelik finansijski izdatak.

Poput dolazećih M3 i M4, i M4 Gran Coupe će biti pogonjen 3,0-litarskim twin-turbo rednim „šestakom“, interno poznatim pod nazivom S58. Očekuje se snaga od nekih 510 ks i 600 Nm (Competition verzija). Reč je o motoru koji pogoni BMW X3 M i X4 M. Poput M3, šestostepeni manuelni menjač će biti rezervisan za model s pogonom na zadnje točkove.

Ipak, BMW očekuje da se većina kupaca odluči za kombinaciju AWD pogona i automatskog menjača. Generalno, na novu seriju 4 se može gledati kao na manju i jeftiniju alternativu serije 8. Ova dva BMW-ova modela će imati identičnu ponudu koja će se sastojati iz tri karoserijske verzije, gde svaka ima i istinsku M varijantu.

Da li će M4 Gran Coupe, kada bude pristigao 2021., oduzeti deo kupaca od M3? Prilično izvesno.

AutoRepublika

(268)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments