1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Cupra Ateca s vrtoglavih 475 ks i 510 Nm
Cupra Ateca s vrtoglavih 475 ks i 510 Nm

Cupra Ateca s vrtoglavih 475 ks i 510 Nm

188
0
Podelite sa prijateljima:

Cupra Ateca, sportski krosover s pogonom na sve točkove i DNK Golfa R. Interesantan paket, sasvim prihvatljiv kao porodični prevoz, ali kadar da obezbedi dodatnu „vatru“ kada je to potrebno.

U skladu s potencijalima ide i cena. Performanse koštaju, bar nas je tako navikla automobilska industrija. S druge strane, koji to krosover od 43.420 evra pruža takve performanse? Da podsetimo, reč je o modelu na MQB platformi, razvijenom u okviru VW grupe.

U novembru 2018., ABT Sportsline je lansirao performantni paket za Atecu, podigavši snagu na 350 konja i 440 Nm. Međutim, McChip-DKR je obezbedio četiri nivoa modifikacije, od kojih onaj najekstremniji pruža 475 ks i 510 Nm iz 2,0-litarskog turbočetvorocilindraša.

„Stage 4“ je ipak nešto više od softverske dorade ECU-a. McChip-DKR je unapredio i izduvni sistem, koji je kompatibilan s Audijem S3 i Golfom R. To nije sve, jer je modifikovan i turbopunjač.

Cena za ovaj paket počinje s 8.999 evra, s tim što je „Stage 3“ dostupan za 7.719 evra. Drugonavedena opcija pruža 430 ks i 485 Nm, uz modifikovani izduvni sistem i turbo, baš kao i u slučaju vrhunskog paketa.

„Stage 2“ je priuštiviji (3.109 evra), a nudi sasvim „solidnih“ 375 konja i 455 Nm. Što se osnovnog „Stage 1“ tiče, na njega se odnosi samo reprogramiranje ECU jedinice, što u prevodu znači 350 ks i 440 Nm za 999 evra.

Nažalost, tjuner nije objavio ubrzanje za „Stage 4“, ali je maksimalna brzina deklarisana na 285 km/h (Audi RS Q3 – 280 km/h).

AutoRepublika

(188)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments