1. Home
  2. Vesti
  3. Restilizovana Opel Astra karavan dobija dva nova motora
Restilizovana Opel Astra karavan dobija dva nova motora
1

Restilizovana Opel Astra karavan dobija dva nova motora

893
1
Podelite sa prijateljima:

Opel već dosta vremena radi na redovnoj restilizaciji Astre. Ovoga puta je u objektiv špijunskog fotoaparata uhvaćena karavanska varijanta.

Praktičnija verzija Astre K je lansirana 2015. Baš kao i prethodni model, nije nešto uzburkala javnost, niti izgledom niti nekim drugim atributima.

Međutim, u Nemačkoj, kao i nekim drugim srednjeevropskim zemljama, Astra Sports Tourer se prodaje sasvim solidno zbog povoljnih uslova i relativno efikasnih motora, tako da ne treba očekivati „revolucionarne“ promene. Ipak, Opel se i u ovom slučaju više oslanja na PSA.

Francuska kompanija „opasno“ napreduje u poslednje vreme. Peugeot je postao pojam kvaliteta u potpremijum segmentu, dok se Citroen gotovo u potpunosti posvetio krosoverima. Ipak, što se Astre karavan tiče, ne treba očekivati mnogo više od dodatka par novih motora.

Dve jedinice su gotovo sigurne za priljučivanje portfoliju sleeće godine: 1,2-litarski turbo benzinac, u ponudi između 100 i 155 ks i 1,5-litarski dizel sa 100-130 konja. Postoji (manja) verovatnoća da će u igru ući i 2,0-litarski dizel, dok GSi sigurno nećemo videti. Peugeot je to jasno stavio do znanja ukidanjem 308 GT i GTi.

Hibridna verzija bi takođe bila interesantna, ali teško da ćemo je videti u ovoj generaciji. Ono što je primetno su osveženi farovi i grafika zadnjih svetala, baš kao i nova mrežasta maska hladnjaka u kombinaciji sa revidiranim odbojnikom. Očekujemo da ćemo Astru Sports Tourer videti uživo u Frankfurtu.

AutoRepublika

 

(893)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Astra karavan trenutno u ponudi i ima samo dva motora. 1,4 turbo od 125 ks i 1,6CDTI od 110 ks.
Da li ta dva motora „ispadaju“, a na njihovo mesto dolaze PSA 1,2 e-THP i 1,5 BlueHDI ili oni raniji „ostaju“, a ovi PSA samo „dopunjuju“ ponudu?
Ne znam da sam do sada u PSA video u nečemu 1,2 od 155 ks (ali je odavno pisalo o njemu).