1. Home
  2. Vesti
  3. Prodaja VW grupe u Kini je u padu već treći uzastopni mesec
Prodaja VW grupe u Kini je u padu već treći uzastopni mesec
0

Prodaja VW grupe u Kini je u padu već treći uzastopni mesec

200
0
Podelite sa prijateljima:

Prodajni rezultati Volkswagen grupe na najvećem svetskom tržištu dobijaju obrise stabilnog i kontinuiranog pada, pošto je već treći mesec zaredom, realizacija pala. Ukoliko se sagledaju oktobarski rezultati, kada je prodato 365.100 primeraka, i uporede za komparativnim lanjskim periodom, dolazi se do nepobitnog zaključka da je aktuelni plasman niži za 8,3%. Ipak, briga rukovodstva nemačkog konglomerata je relativna, jer se prodajni rezultati kompanije uklapaju u opšti pad tražnje na automobilskom tržištu Kine.

Čelnici nemačkog giganta za ovakav rezultat mogu ponajpre da se “zahvale” lošoj realizaciji marki Volkswagen i Škoda. Naime, isporuke vozila sa VW oznakama (274.100) su niže za 9,8%, dok je pad prodaje Škodinih četvorotočkaša (26.100) poprimio dramatične razmere i iznosi 21%.

Nasuprot njima, glavni generator profita Volkswagen grupe, luksuzna marka Audi zaista može da se pohvali isporukama 56.729 vozila kineskim kupcima, što je bilo dovoljno da se iskaže rast prodaje od 5,4%.

Volkswagen grupa nije obelodanila oktobarske prodajne rezultate na kineskom tržištu za ostale marke koje posluju pod njenom kontrolom.

Zahvaljujući snažnom rastu prodaje u prvom polugodištu, analiza pokazuje da je na nivou prvih deset meseci ove godine, realizacija VW grupe viša za 3,4% u odnosu na prošlu godinu. Ukupan broj prodatih primeraka vozila koje je nemački gigant proizveo i prodao na kineskom tržištu, zaustavila se na cifri od 3,4 miliona vozila. Taj rezultat je bio sasvim dovoljan da omogući VW grupi da zadrži titulu najvećeg proizvođača automobila u Kini.

Glavni rival na kineskom tržištu, američki General Motors, prekinuo je praksu obelodanjivanja mesečnih rezultata na tržištu najmnogoljudnije zemlje sveta. Ali, prema navodima lokalnog partnera američkog proizvođača, kompanije SAIC Motor Corp., isporuke dva glavna lokalna partnera General Motorsa, SAIC-GM i SAIC-GM-Wuling, pale su za 12% na nivo od prodatih 344.987 primeraka, tokom oktobra.

Što se tiče rezultata GM-a u prvih deset meseci, prodaja pomenute dve kompanije – zajedničkih poduhvata, je iznosila 3.282.025 primeraka, odnosno porasla je za 1,1% u poređenju sa lanjskim periodom.

SAIC-GM na kineskom tržištu proizvodi i prodaje modele marki Cadillac, Buick i Chevrolet cars, dok SAIC-GM-Wuling proizvodi i distribuira laka vozila marki Baojun, kao i vozila iz minibus segmenta, marke Wuling.

AutoRepublika

(200)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments