1. Home
  2. Vesti
  3. BMW iX3 – prve fotografije serijskog modela „procurele“ na globalnu mrežu
BMW iX3 – prve fotografije serijskog modela „procurele“ na globalnu mrežu
3

BMW iX3 – prve fotografije serijskog modela „procurele“ na globalnu mrežu

225
3
Podelite sa prijateljima:

I4 koncept je bez sumnje najatraktivniji elektromobil kreiran u Nemačkoj. Međutim, prvi serijski model iz Bavarske koji će biti deo novog talasa je iX3 i samo što nije stigao.

Očekujemo da se internet premijera novajlije održi uskoro, a ono što je moguće je da je ovde reč o „procurelim“ fotografijama serijskog električnog SUV-a. Sudeći na ranijim iskustvima, očekujemo da debituje do kraja ove nedelje.

Ono što je sasvim izvesno je da je iX3 zapravo X3 sa zadnjim pogonom, konvertovan u EV. Tvrdokorni ljubitelji Tesle će to verovatno istaći, ali realno, slična formula je primenjena i na Audi e-tron i Mercedes-Benz EQC, direktnim rivalima bavarskog modela.

Naravno, sve smo to već znali, jer je prethodnica iX3 pristigla u vidu veoma sličnog koncepta iz oktobra 2018. Izgleda 99 odsto identično, jer se elektromobil razlikuje u aerodinamičnijem dizajnu odbojnika i plavim akcentima.

Ono što je izvesno da će retko ko uopšte primetiti na prvi pogled da je reč o električnom modelu.

Na osnovu BMW-ovih preliminarnih brojki, iX3 bi trebalo da raspolaže s 286 ks i baterijom od 74 kWh (70 iskoristivih), što teoretski obezbeđuje domet do 440 kilometara (WLTP). Dakle, poseduje manje snage u odnosu na nemačke rivale, a autonomija mu je na nivou Renault Zoea. Korektno, rekli bismo, niti loše niti sjajno.

Seksi i4 koncept obećava gotovo dvostruko više snage, ali realno, iX3 nije ni predviđen da bude „trkač“. Većina vlasnika X3 i inače raspolaže snagom između 190 i 250 konja.

AutoRepublika

(225)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
TNT

Cilj je bio da bude još ružniji nego što jeste? Pozadi izgleda kao da su prelepili plavu PVC foliju preko mesta gde su izduvi, prednja maska je upropašćena, a felne bolje ne komentarisati.

moron

Kakvih EV-a ima, ovo je za mene „melem za oči“.
Uostalom, kakve gorozomorne prednje maske za neke nove modele BMW zna da smisli, ovaj BMW strujomobil kao da je prestavnik neke stare škole „klasičnog BMW dizajna“ 🙂

Don

A uuuu, jest različit od ostatka game, u mačku piterinu! Izvini apolon, nisam te prepoznao.