1. Home
  2. Vesti
  3. Prodaje se Li Ajakokin nekadašnji Chrysler LeBaron
Prodaje se Li Ajakokin nekadašnji Chrysler LeBaron
0

Prodaje se Li Ajakokin nekadašnji Chrysler LeBaron

195
0
Podelite sa prijateljima:

U istoriji američke automobilske industrije Li Ajakoka jeste izuzetno veliko ime. Ovaj legendarni biznismen je stavio sebe na mapu sveta kao otac Forda Mustanga, posle čega je dobio odrešene ruke da razvije još nekoliko uspešnih proizvoda kao što su Mercury Cougar i Lincoln Mark-Series.

Ajakoka dobija status žive legende kada je krajem sedamdesetih godina prošlog veka preuzeo posrnulog proizvođača Chryslera i u roku od nekoliko godina ga učinio veoma profitabilnom kompanijom. Jedan od razloga uspeha je ležao u podatku da je Italijan bio izuzetno ponosan na ponudu pa se čak pojavio u reklamnom spotu sa čuvenom rečenicom, „Ako možete pronaći bolji automobil – kupite ga“.

To je označilo da je Ajakoka redovno vozio razne modele kompanije, a na aukciji će se sada pojaviti model Chrysler LeBaron iz 1986. godine. Reč je o automobilu koji je činio sam vrh Chryslerove ponude navedene godine u takozvanom „Town & Country“ paketu opreme.

Odlikuje ga celokupni enterijer prekriven kožom, dosta hroma, imitacija drveta u profilu automobila i elektronika koja je tokom osamdesetih godina viđena samo na premijum proizvodima kao što su digitalne oznake na komandnoj tabli.

Ispod haube se nalazi opcioni 2,2-litarski turbo motor sa 146 konjskih snaga dok je menjač trostepeni „automatik“.

Nepoznato je koliko dugo se LeBaron nalazio u njegovom vlasništvu, ali kada se zna da se na satu nalazi tek nešto više od 20.000 milja (oko 32.000 km), šanse su velike da je reč o svega godinu dana. Očekuje se da će novi vlasnik morati da izdvoji između 20.000 i 25.000 američkih dolara, a za uzvrat će dobiti fantastičan i redak automobil.

Naime, tokom svoje kratke istorije Chrysler je prodao samo 1.105 jedinica LeBaron Town & Countija, od čega samo 501 spomenute 1986. godine.

AutoRepublika

(195)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments