1. Home
  2. Vesti
  3. Hennessey Venom F5 spreman za premijeru
Hennessey Venom F5 spreman za premijeru
0

Hennessey Venom F5 spreman za premijeru

208
0
Podelite sa prijateljima:

Američki hiperautomobil je model o kojem se već dugo govori i njegova premijera jedna je od prezentacija koje bi trebalo da obeleže ovu godinu u automobilskom smislu. 

Venom F5 jedan je od glavnih kandidata da preotme titulu najbržeg serijskog automobila od Bugattija. Džon Henesi, osnivač i predsednik kompanije Hennessey, izjavio je da je ovaj model u stanju da dostigne 500 km/h, a navodno će nakon premijere pokazati i video snimak koji to dokazuje.

Nije lako konstruisati automobil koji je kadar da dobaci do navedene brzine, ali nema sumnje da je ovde reč o izuzetno brzom vozilu. Pogoni ga mamutski 7,6-litarski V8 agregat koji raspolaže sa 1.600 ks i 1.760 Nm!

Džon Henesi nedavno je potvrdio putem društvene mreže Facebook da će premijera Venoma F5 biti održana na leto ove godine, te da je u planu da bude napravljeno svega 24 primerka.

Polovina od te brojke namenjena je domaćim, odnosno američkim kupcima, dok će ostatak jedinica moći da kupe građani drugih zemalja. S obzirom na to kakve performanse nudi, i koliko je serija ograničena, ne čudi ni visoka cena ovog automobila.

U osnovnom paketu opreme, Hennessey Venom F5 koštaće 1,8 miliona dolara. Amerikanci tvrde da je količina namenjena domaćem tržištu već rasprodata, i nije nam teško da poverujemo u taj podatak.

Nedavno su se pojavile glasine da Hennessey sprema i kabrio varijantu Venoma F5, ali sam proizvođač to nije potvrdio. Vest koja se može svrstati u sferu automobilskih tračeva kaže i da će američka marka kabrio izdanje ovog vozila prikazati 2021. godine.

AutoRepublika 

(208)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments