1. Home
  2. Vesti
  3. Predstavljen Bentley Continental GT kabriolet (2020.)
Predstavljen Bentley Continental GT kabriolet (2020.)
0

Predstavljen Bentley Continental GT kabriolet (2020.)

606
0
Podelite sa prijateljima:

Potpuno novi kabriolet Bentley Continental GT treće generacije, upravo je predstavljen, dok proizvođač sa prodajom startuje početkom naredne godine. Atraktivni i rasni kabriolet se nudi po početnoj ceni od oko 200 hiljada evra, što je za skoro 30 hiljada evra više od osnovne cene kupe verzije.

Kabriolet verzija Continentala GT sledi dizajnerski pravac koji je postavio kupe blizanac. Jedan od primera su svakako točkovi prednje osovine koji su postavljeni bliže svetlosnim grupama, nego što je to bio slučaj na starom modelu. Takvo rešenje je omogućilo da nos vozila, koji krase prednje svetlosne grupe izvedene u LED tehnologiji, bude niži.

Na zadnjem delu kabrioleta, pokretni zadnji spojler nije našao svoju primenu na novitetu, a na njegovo mesto je postavljeno rešenje koje obezbeđuje bolje aerodinamičke karakteristike, bez remećenja osnovnih, tečnih kontura novajlije.

Novi Bentley je dostupan u sedam različitih boja, sa mogućnošću izbora nesvakidašnjih trimova za finiš. Mekim sklopivim krovom je moguće manipulisati na brzinama do približno 50 km/h, a za otvaranje istog je potrebno 19 sekundi. Kupe verzija Continentala GT poseduje prtljažnik zapremine 358 litara, dok je kod kabrioleta dostupan manji prostor, upravo zbog smeštaja krova, a zapremina istog iznosi 235 litara.

Materijali koji su upotrebljeni za krovnu konstrukciju, sada su plemenitiji i poseduju bolja izolaciona svojstva u odnosu na primenjene kod druge generacije kabrioleta. Ovakva odluka proizvođača je uslovila da je sadašnji nivo buke koji tokom vožnje dopire do putnika, snižen za 3 decibela (odnosno 30%).

Kao što se dalo i pretpostaviti, sveukupan dizajn enterijera je identičan onom koji smo videli na kupe verziji, iako su primenjene neke tehnološke pikanterije koje vožnju sa otvorenim krovom čine prijatnijom. Na primer, unapređen je sistem za zagrevanje vratnih pršljenova vozača i saputnika, pa tako sada radi tiše. Identičan sistem je postavljen, ne samo na sedištima, već i na naslonima za ruke putnika.

Ispod haube rasnog kabrioleta se nalazi W12 šestolitarska turbo jedinica sa više od 630 konjskih snaga, uz monstruoznih 900 njutn metara obrtnog momenta koji se šalju na točkove obe osovine.

Continental GT kabriolet ubrzava iz mirovanja do “stotke” za 3,8 sekundi, odnosno sporiji je u ovoj disciplini od kupea za samo desetinku. Maksimalna brzina kabrioleta opremljenog W12 pogonskom grupom iznosi 334 km/h, dok će najavljena verzija novajlije sa V8 motorom, izvesno biti nešto sporija.

Od novih tehnoloških rešenja je važno pomenuti i sistem Bentley Dynamic Ride koji funkcioniše u sklopu 48V i trokomorono vazdušno oslanjanje koje koristi 60% više vazduha nego ono korićeno na prethodnoj generaciji.

AutoRepublika

(606)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments