1. Home
  2. Vesti
  3. Porsche radi na još jednoj, jeftinijoj varijanti Taycana
Porsche radi na još jednoj, jeftinijoj varijanti Taycana
0

Porsche radi na još jednoj, jeftinijoj varijanti Taycana

112
0
Podelite sa prijateljima:

Nemačka marka rešena je da doda još verzija modela Taycan, kako bi se uvećala mogućnost izbora za potencijalne kupce.

Novite bi ujedno trebalo da bude i ulazni model u porodici Taycan. Ovaj budući električni sedan imaće pogon samo na zadnje točkove, za razliku od ostatka game.

Šef Porschea za istraživanje i razvoj, Majkl Štajner, potvrdio je da će nova varijanta imati i baterije manjeg kapaciteta. „Logika u vezi sa Taycanom koji ima pogon samo na zadnje točkove je jednostavna – postoje mesta gde vremenski uslovi ne zahtevaju vozila sa pogonom na svim točkovima, kao što je recimo Kina“, kazao je Štajner.

Ako je suditi po ovim Štajnerovim rečima, onda postoji mogućnost da će ova verzija električnog sedana biti dostupna samo na određenim tržištima – poput kineskog.

Osim toga, ovaj uvodni model biće ujedno i najjeftiniji u Taycan gami. Stoga se pored manje baterije očekuje i prisustvo samo jednog elektromotora – što dalje implicira da će ovaj Taycan raspolagati sa značajno manje snage od ostale braće, odnosno isporučivaće manje od 522 „konja“ koliko ima 4S izdanje.

Najjeftiniji Taycan trebalo bi da stigne na tržište 2021. godine. Ipak, pre njega imaćemo priliku da vidimo još jedan dodatak Porscheovom električnom portfoliju.

Pre kraja tekuće godine trebalo bi da stigne Taycan Cross Turismo, karavan sa povišenim klirensom od kojeg nemačka marka mnogo očekuje kada su u pitanju prodajni rezultati.

AutoRepublika

(112)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments