1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen: Dizel motori kod hedžbek modela će uskoro izumreti
Volkswagen: Dizel motori kod hedžbek modela će uskoro izumreti
4

Volkswagen: Dizel motori kod hedžbek modela će uskoro izumreti

628
4
Podelite sa prijateljima:

Tehnički direktor VW grupacije, Matijas Rabe, potvrdio je u razgovoru za britanski Autocar da naredne generacije modela Golf i Polo neće imati u ponudi malolitražne dizel agregate.

Ovakav razvoj događaja staviće tačku na dugu istoriju oba automobila koji generacijama nude i ovakve dizel pogonske jedinice. No, nove okolnosti u Evropi nameću drugačija pravila igre.

Prema mišljenju Rabea nastupajuće Evro 7 norme u vezi sa emisijom štetnih gasova, nateraće Volkswagen da izbaci dizel motore kod hedžbek dvojca. „Jednostavno, ne bi bilo finansijske logike da razvijamo nove agregate za ta dva automobila“, rekao je Rabe.

On je dodao da nije sve tako crno za dizel pogonske jedinice. „Mislim da će se njihova primena svesti na SUV modele, pre svega zbog njihove veće mase“, zaključio je Matijas Rabe.

Dakle, očekuje se da će veći agregati, poput 2,0 TDI, preživeti „seču knezova“ koju će prirediti Euro 7 norme, dok bi manji 1,6 TDI trebalo da ode u penziju. Makar kada je reč o kompaktnim i manjim vozilima, no ostaje da se vidi da li će pomenuti agregat opstati u ponudi kod SUV modela sličnih gabarita.

AutoRepublika

(628)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Srdjan

Pa 1.6tdi već nema u novom Golfu 8 i novoj Octaviji. Samo 2.0. Kakva je logika da to urade, ako 1.6 manje troši onda valjda manje i zagadjuje?

Don

ne bi oni nikad izumrijeli jer ih kupci zele, nego vw nije ovladao tehnikom i tehnologijom, nije pronasao stos kako da zaradi milion a potrosi 1 euro na izradu, pa im je trebalo vremena, i evo do „uskoro“ ce to uhodati, i onda baj baj sus.
Samo, uzalud vam trud sviraci, nece tenk ni ostala tehnika da ide na baterije. Cisti napad na zemlje izvoznice nafte, pace jos jednu koja je ostala u stabilnom stanju.

moron

Suze mi sve veće i veće …
Jbg, svako vreme nosi svoje … A „do juče“ smo imali dizel motor i u malenome „Smartiši“

Joseph

Po prvim tvrdnjama 2.0TDI manje zagađuje od 1.6TDi al mislim da je u igri i jednostavnost proizvodnje, da povećaju efikasnost proizvodnje i povećaju zaradu. Vjerujem da 1.6TDI je efikasniji na kraće staze ali na duže 2.0 pokaziva svoju kubikažu i vjerujem da efikasnije spaljujte čestice DPF-a što je glavni problem kod manjih dizel motora. Da i ja vozim dizel ali pravim 20000km godišnje i ok je imati dizel al mislim ko god pravi manje od 15 000 godišnje da treba da uzme benzin jer manje će ga galva bolit kad se dizel pokvari a i jeftiniji je za održavanje, ne… Pročitaj više »