1. Home
  2. Vesti
  3. Da li će Triton Model H zaista u proizvodnju?
Da li će Triton Model H zaista u proizvodnju?
0

Da li će Triton Model H zaista u proizvodnju?

1.81K
0
Podelite sa prijateljima:

Kompanije za proizvodnju električnih automobila, čini se da niču po Americi, kao pečurke nakon kiše. Jedna od njih je osnovana pre oko 18 meseci, naziva se Triton Solar i poseduje sedište u Nju Džerziju.  Prethodnog proleća su stručnjaci ove kompanije započeli rad na prvom modelu u (nadamo se celoj) gami, a sada su u javnost izašli sa pojedinostima u vezi proizvoda koji razvijaju.

Jasno je da startap kompanija još nije ušla u proces izrade pokretnog prototip primerka, ali to nikako ne znači da nije moguće rezervisati svoj primerak koji pripada kategoriji velikih SUV-ova.

Prvenac nosi naziv Triton Model H, i po svom stilu umnogome podseća na novi, konvencionalni Cadillac Escalade. Po svojim gabaritima, električni novajlija će se smestiti između standardnog i produženog Cadillaca na koji liči. Deklarisana dužina iznosi 5.690 milimetara dok je međuosovinski razmak na nivou od 3.302 milimetra.

Putinčka kabina je zato dovoljno velika da primi osam putnika, dok je odličan podatak za ilustraciju obilja prostora i zapremina vazduha unutar putničkog odeljka a koja je na nivou od 5,7 kubnih metara.

Projekat razvoja velikog SUV-a predviđa da on bude pokretan od strane četiri elektromotora, što znači da će svaki točak imati svoj agregat. Ukupna snaga pogonskog sklopa će iznositi oko 1.500 “grla”.

Interesantno je da je i baterijsko pakovanje kreirano od stručnjaka iz startap kompanije. Kapacitet baterije iznosi čak 200 kW/h, što vozilu teškom preko 2,4 tone, daje autonomiju od oko 1.130 kilometara. Ubrzanje od 0 do 97 km/h se kompletira u 2,9 sekundi. Koliko je ovo multipraktično vozilo govori i podatak o tome da može povući prikolicu tešku do sedam tona.

Prvih sto kupaca će dobiti primerke opremljene jedinstvenim paketom nazvanim Founder Edition. Uz uplatu iznosa od 5 hiljada zelembaća, kupac dobija “pravo” da, u narednih pet radnih dana, proizvođaču (u najavi) prenese i dodatnih 135 hiljada američkih dolara kako bi jednog dana postao vlasnik prvenca kompanije. Ukoliko to propusti da učini, kupac ostaje bez svojih “5 hiljadarki”.

Dodatnu sumnju budi i činjenica da Rivian, Bollinger i ostali novoformirani proizvođači nisu tražili nikakve novce pre nego što su javnosti predstavili validne prototip primerke, i pre nego što su javnosti dozvolili da upozna čelnike kompanije.

Sve u svemu, postoji verovatnoća da će ceo Triton projekat, umesto kao deo priča automobilskih entuzijasta, završiti kao policijski slučaj.

AutoRepublika

(1806)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments