1. Home
  2. Vesti
  3. Japanski istražitelji pretresli kancelariju bivšeg advokata Karlosa Gona
Japanski istražitelji pretresli kancelariju bivšeg advokata Karlosa Gona
0

Japanski istražitelji pretresli kancelariju bivšeg advokata Karlosa Gona

146
0
Podelite sa prijateljima:

Istražitelji su pretresli kancelariju bivšeg advokata Karlosa Gona, verovatno u potrazi za dokumentima koji bi mogli biti povezani s bekstvom bivšeg šefa Renault-Nissan alijanse, izvestio je japanski NHK.

Advokat, Đunićiro Hironaka, negirao je bilo kakvu umešanost u Gonovo bekstvo, a osoba koja se javila na telefon u njegovoj kancelariji, odbila je da komentariše navode. Istražni organi takođe nisu pružili bilo kakav komentar.

Hironaka je vodio advokatski tim koji je zastupao bivšeg CEO-a Nissana, obavestivši Okružni sud u Tokiju da više nije Gonov advokat. Poznat po nadimku „Žilet“, Hironaka je jedan od najpoznatijih advokata u Zemlji izlazećeg sunca.

Najpoznatiji svetski begunac je uhapšen u novembru 2018., da bi bio uz kauciju pušten u kućni pritvor, čekajući suđenje koje je trebalo da se održi ove godine, iz već poznatih razloga. Međutim, Gon je u holivudskom stilu pobegao u Liban, čiji je državljanin. Naravno, on tvrdi da je nevin, kao i da se protiv njega vodila zavera.

Karlos je izjavio u intervjuu za dnevnik Asahi da njegovi advokati u Japanu nisu znali ništa o planovima vezanim za bekstvo.

Otkada je utekao, njegov advokatski tim je stavljen pod lupu, uz brojne upućene kritike. Hironaka, koji je govorio javno samo par sati nakon što je Gon objavio da je u Libanu, 31. decembra, rekao je da je njegova kancelarija zadržala sve pasoše bivšeg predsednika alijanse. Ipak, on je kasnije potvrdio da je jedan pasoš bio vraćen osobi bliskoj Gonu prošle godine u zaključanoj aktovki, dok je ključ zadržan u kancelariji.

Istražitelji su takođe tražili kompjuter u kancelariji za koji veruju da ga je Gon koristio kada je pušten uz kauciju, ali Hironaka ga nije predao, navodeći prava koja mu garantuje zakon o zaštiti poverljivih podataka klijenta, izvestio je NHK.

AutoRepublika

(146)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments