1. Home
  2. Vesti
  3. Policijski Suzuki Swift (129 ks) sustigao pri 240 km/h besni Range Rover
Policijski Suzuki Swift (129 ks) sustigao pri 240 km/h besni Range Rover
3

Policijski Suzuki Swift (129 ks) sustigao pri 240 km/h besni Range Rover

834
3
Podelite sa prijateljima:

Slučaj je registrovan u Francuskoj gde je pre samo par dana vozač sportskog krosovera (istinito, ma koliko kontroverzno zvučalo) zvanog Land Rover Range Rover Sport SVR sustignut na autoputu A10 od strane policajca, odnosno žandarma za volanom omalenog Suzukija Swifta Sporta s fabrički ugrađenim pogonskim sklopom od 129 konjskih snaga.

Istini za volju, postoji verzija ovog Suzukija koju pogoni četvorocilindarski benzinski motor koji razvija 140 konjskih snaga i ona je u opticaju od 2018. godine, ali opet se postavlja pitanje kako takav mališan može da razvije toliku brzinu kako bi sustigao „nagaren“ Sport sa V8 motorom i 585 konjskih snaga. Tehničke specifikacije kažu da taj Suzuki ne može brže od 210 km/h, pa je sasvim izvesno da je policijski primerak prošao kroz proces tjuninga.

Motorizovana patrola francuske žandarmerije je vršila rutinsku kontrolu brzine kretanja na autoputu A10, a kako su objavili na stranici koju na društvenoj mreži Facebook neguje lokalna policijska uprava grada Indre i Loara, momci u plavom su uhvatili dva brzanca koji su vožnjom od „240 km/h“ iskazali posebnu dozu bahatosti. Jedan je bio za upravljačem pomenutog modela zvanog Land Rover Range Rover Sport SVR i njegova maksimalna brzina kretanja je 280 km/h.

Novinari francuskog specijalizovanog automobilskog medija caradisiac su o ovome upitale predstavnike organa reda, ali oni nisu hteli da otkriju „čime je hranjen“ ovaj strašni žuti primerak Swifta. Jedino što su rekli jeste da je brzina merena putem lasera marke Sagem (slika dole), a koji dobacuje do 600 metara udaljenosti.

To je dodatno raspirilo novinarske spekulacije, ali džaba. Tačnije, čak i uz snažan vetar u leđa i nizbrdicu, teško je zamisliti da Swift pojuri za 30 km/h brže od fabrički deklarisanog maksimuma. Jedno je sigurno, nismo videli, a verovatno ni nećemo da neki Suzuki na četiri točka leti ovom brzinom, pogotovu ne Swift.

AutoRepublika

(834)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Da, to je običan suzukijev 1,4 MHEV, ali ne pamtim da je ikada postojao tako brz neki GTI Swift.

Renault Terminator

Šta su tek skarabudžili u onim Alpinama kada ovaj sepet ide 240km/h…Alpine idu preko 300km/h🙃

BB

Inat je čudo 😜