1. Home
  2. Vesti
  3. SUV u kabrio izdanju – Volkswagen T-Roc Cabriolet (GALERIJA)
SUV u kabrio izdanju – Volkswagen T-Roc Cabriolet (GALERIJA)
0

SUV u kabrio izdanju – Volkswagen T-Roc Cabriolet (GALERIJA)

872
0
Podelite sa prijateljima:

Novi automobil iz Volkswagena biće potpuno jedinstven na tržištu. 

Kada neko spomene kabriolet SUV ne pada nam mnogo toga na pamet. Imali smo svojevremeno priliku da testiramo Range Rover Evoque u ovakvom izdanju, ali u suštini ovo je deo tržišta koji je poprilično nerazvijen.

Upravo ovde vide šansu čelnici Volkswagena za T-Roc Cabrio. Mali krosover za sada se pokazao kao mudra odluka nemačke marke, s obzirom na to da je generisao značajnu prodaju, a nova verzija trebalo bi u tome dodatno da pomogne.

Iako je u pitanju verzija T-Roca, ovo izdanje poprilično je drugačija od izvornog modela. Kabriolet je prošao značajne promene zarad veće čvrstine, a osim toga porastao je u dužinu za 34 mm, dok je međuosovinsko rastojanje uvećano za 37 mm.

T-Roc Cabriolet biće dostupan samo sa dvoje vrata, dok je mehanizam podizanja i spuštanja platnenog krova sličan kao onaj koji se trenutno koristi kod verzija Golfa „bez krova“. Zbog kabrioletske forme prtljažnik je morao da pati, te je sada zapremina samo 284 litra, što je za 161 litar manje od standardnog T-Roca.

Na početku Volkswagen će nuditi samo dva agregata. U pitanju su dva benzinski turbo motora. Slabiji je trocilindraš zapremine 1 litar koji razvija 115 ks, dok je snažniji opremljen jednim cilindrom više, ima radnu zapreminu 1,5 litara i nudi na raspolaganje 150 ks.

Trocilindarski agregat u ponudi će biti samo sa manuelnim šestostepenim menjačem, dok je snažniji motor moguće dobiti i sa automatskim sedmostepenim menjačem. Volkswagen je već najavio da dizel pogonske jedinice neće biti dostupne uz T-Roc Cabriolet.

Nemačka marka navodi da je ovaj automobil rađen po ukusu kupaca iz dve zemlje: Nemačke i Velike Britanije. Naravno, biće u ponudi i u drugim državama, ali se očekuje da će upravo Nemačka i Britanija „nositi“ prodaju ovog modela.

Više informacija biće dostupno na Salonu automobila u Frankfurtu.

AutoRepublika 

(872)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments