1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Industrija
  5. VW grupa polako pokreće proizvodnju
VW grupa polako pokreće proizvodnju
0

VW grupa polako pokreće proizvodnju

158
0
Podelite sa prijateljima:

Za automobilsku industriju je početak ove godine bio zaista težak, verovatno najizazovniji u istoriji, jer je po prvi put proizvodnja vozila potpuno zaustavljena, ne bi li se zaustavilo širenje koronavirusa. Mada borba protiv ovog nevidljivog neprijatelja još uvek nije završena, a konačan kraj nije ni na vidiku, neki koraci ka nastavku poslovanja se ipak preduzimaju.

Volkswagen je prvobitno objavio zatvaranje fabrika u Evropi pre više od mesec dana, 18. marta, a u Americi nešto kasnije, 26. marta. Inicijalni plan je bio da se proizvodnja ponovo pokrene za par nedelja ali su rokovi produženi. Sada, nakon velike „suše“ vozila iz VW grupe, konačno dolazi „kiša“.

Nemačka kompanija je saopštila krajem prošle nedelje da će se proizvodnja matične marke nastaviti u Cvikauu i Bratislavi ove nedelje, a do kraja meseca u drugim fabrikama u Nemačkoj, Portugalu, Španiji, Rusiji, Južnoj Africi, Severnoj i Južnoj Americi.

Audi prati korake VW-a, tako da je najavio restartovanje proizvodnje u Evropi do kraja meseca. Kao i u slučaju matične marke, proizvodni procesi će biti predmet posebnih mera zaštite, čija će se primena nastaviti u doglednoj budućnosti.

„Fokus je na zaposlenima, jer je njima potrebno bezbedno radno okruženje. Audijevi timovi stručnjaka su iz tog razloga usvojili procese koji uključuju zaštitu zdravlja u konsultaciji sa specijalizovanim departmanima i radničkim savetima“, izjavio je predsednik radničkog saveta, Peter Moš.

„Želeo bih da zahvalim svim zaposlenim u Audiju, kao i našim partnerima širom sveta za njihovu fleksibilnost i zajedničke napore u vremenima poput ovih.“

Volkswagen nije jedini proizvođač automobila koji planira da nastavi proizvodnju. I ostala velika imena u industriji su najavila slične poteze, uprkos činjenici da se okolnosti koje su dovele do obustave proizvodnje nisu značajno promenile.

AutoRepublika

(158)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments