1. Home
  2. Vesti
  3. Stiže i Toyota Corolla GR
Stiže i Toyota Corolla GR
1

Stiže i Toyota Corolla GR

237
1
Podelite sa prijateljima:

Toyota Corolla je i prošle godine završila kao najprodavaniji automobil na svetu sa približno 1,3 miliona isporučenih jedinica. Kombinacija pristupačne cene i pouzdanosti je očigledno popularna kod kupaca, ali verovatno i ključni razlog zašto japanski brend ima reputaciju dosadnih automobila.

Sa „samo“ 169 konjskih snaga u najjačem XSE izdanju, Corolla sigurno nije ni na čijoj listi preferencijalnih performantnih hot hečeva u poređenju sa rivalima kao što su Volkswagen Golf GTI i Ford Focus ST. Pomoć je na putu i kako prenosi američki magazin Car & Driver uskoro se može očekivati i moćniji model pod GR (Gazoo Racing) oznakom.

Corollu GR će pokretati 1,6-litarski turbo agregat s tri cilindra koji se već može naći pod haubom nedavno predstavljenog modela Yaris GR. Snaga bi trebalo da ostane identična, odnosno više od 257 „konja“. Ipak, šanse su male da će Corolla pozajmiti pogon na sva četiri točka od mlađeg brata.

Šestostepeni manuelni menjač će verovatno biti standardan, naravno uz automatsku menjačku kutiju kao opciju. Pored moćnijeg agregata, Corollu GR će krasiti i modifikovano ogibljenje, veće kočnice i agresivniji stil.

Pokretanje serijske proizvodnje se očekuje tek od 2022. godine, dok Car & Driver obaveštava javnost da bi početna cena mogla iznositi nešto manje od 30.000 američkih dolara.

AutoRepublika

(237)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Napokon i corolla sa 3 cilindra 🙂
Šteta je što se za nehibridne kupce HB-a i SW-a nudi samo 1,2 T. Nekome je to možda malo.
Nego, ima li Toyota u planu neki blagi hibrid? Ili ostaje dosledna sebi.