1. Home
  2. Vesti
  3. Uskoro i Toyota C-HR GR?
Uskoro i Toyota C-HR GR?
0

Uskoro i Toyota C-HR GR?

174
0
Podelite sa prijateljima:

Opšte je poznato da Amerikanci nikako ne vole male automobile, ali i pored toga je prekookeansku populaciju zadesilo veliko razočarenje kada je stigla vest da Toyota Yaris GR neće biti dostupna „preko bare“. U ostatku sveta, maleni heč pruža 1,6-litarski turbo agregat u konfiguraciji tri cilindra koji razvijaju 268 „konja“, dok se snaga prenosi na sva četiri točka preko šestostepenog manuelnog menjača.

Eksperti veruju da je japanski proizvođač vozila propustio veliku priliku da privuče malu, ali vernu grupu kupaca koji ipak više voli male automobile (kao što je autor ovog teksta, na primer) umesto velikih i moćnih grdosija. Vest je izgleda stigla i do samog Tokija, pa će Toyota ispraviti grešku, i to uvođenjem ne samo jednog novitetom već dva „komada“.

Naime, od ranije je bilo poznato da će uskoro stići performantna verzija modela Corolla u heč izdanju. Takođe će nositi GR (Gazoo Racing, po Toyotinom trkačkom timu u reli šampionatu) oznaku i pružaće identičan motor, menjač i pogon kao i spomenuti Yaris. Međutim, kako prenosi sajt Drive, u igri je još jedan model i to naredna generacija gradskog krosovera C-HR.

On se pojavio u prodaji u Americi 2018. godine, a u ostatku sveta više od godinu dana ranije. Nije se pokazao preterano uspešnim modelom, a prošlogodišnja prodaja je iznosila 119.786 primeraka u Evropi, odnosno 48.930 u Americi. Toyota je posebno razočarana prodajom među „Jenkijima“, gde u ovoj klasi dominiraju Jeep Renegade, Honda HR-V i slični modeli.

Mnogi vide krivca u samom proizvođaču, koji je originalno planirao da prodaje C-HR pod oznakom brenda Scion, čiji su kupci navikli na mali izbor opcione opreme. Primera radi, ovaj krosover se nudi samo sa 2,0-litarskim benzincem, CVT menjačem, pogonom na prednje točkove, a do prošle godine nije posedovao ni ponudu Android Auto opcije, među listom opreme. Takva strategija je nezamisliva za proizvod koji je namenjen mlađim kupcima pa nije ni čudo što su prodajni rezultati izostali.

U svakom slučaju, C-HR GR će doneti identičnu mehaniku kao i spomenuti Yaris GR. Dok on sigurno neće imati visoke prodajne rezultate, nema sumnje da će privući pažnju svojom pojavom, pa će potencijalni kupci biti zadovoljni što imaju veći izbor u ponudi. Debi bi trebalo da usledi naredne godine dok bi serijska proizvodnja startovala tokom leta 2022. godine.

AutoRepublika

(174)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments