1. Home
  2. Vesti
  3. Renault: Električni Megane debituje na Salonu automobila u Minhenu
Renault: Električni Megane debituje na Salonu automobila u Minhenu
0

Renault: Električni Megane debituje na Salonu automobila u Minhenu

180
0
Podelite sa prijateljima:

Velika premijera za prvi auto-salon u Evropi posle duže pauze zbog krize u vezi sa pandemijom korona virusa.

Budući električni Megane predstavljaće start novog poglavlja u bogatoj i dugoj istoriji francuskog proizvođača. Megane “na struju” raskrstiće sa hečbek formom konvencionalnog modela, i preuzeće popularnije SUV odelo.

Renault je potvrdio da će publika prvi put videti električni Megane na Salonu automobila u Minhenu, te da je premijera zakazana za 6. septembar.

Francuzi su nedavno saopštili neke od tehničkih detalja u vezi sa predstojećim električnim krosoverom. Baterijski adut Renaulta koristiće bateriju kapaciteta 60 kWh, što bi trebalo da mu omogući autonomiju kretanja od 450 km prema WLTP protokolu.

Pokretaće ga jedan elektromotor snage 160 kW odnosno 217 ks, i potvrđeno je i da će se proizvoditi u Francuskoj. Prvi primerci električnog Meganea biće isporučeni novim vlasnicima početkom iduće godine.

MeganE (kako mu glasi zvaničan naziv) iniciraće novi talas električnih automobila za Renault. Dolaskom ovog modela, francuska marka imaće EV modele u tri segmenta: A (Twingo), B (Zoe) i C (MeganE).

AutoRepublika

(180)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments