1. Home
  2. Vesti
  3. Bežao od korone brzinom od preko 200 km/h
Bežao od korone brzinom od preko 200 km/h
1

Bežao od korone brzinom od preko 200 km/h

304
1
Podelite sa prijateljima:

Vozač u Velikoj Britaniji uhvaćen kako vozi brzinom od 210 km/h.

Pa, verovatno ste pomislili „možeš misliti, to se kod nas dešava na dnevnom planu“. Međutim, razlog zbog kojeg je dotični prekršilac vozio prebrzo na M25 saobraćajnici u Londonu je što je pokušao da „pobegne koronavirusu“.

Nakon što je zaustavljen, vozač je upitan zašto je vozio gotovo dvostruko većom brzinom od dozvoljene. Njegov odgovor je bio sledeći: „Mislio sam da što brže vozim, imam manje šansi da zakačim virus“. Naravno, ovakav odgovor ga je odveo pravac pred sudiju.

Interesantno je da su prekršaji vezani za prekomernu brzinu učestaliji, uprkos uvedenim merama. Razlog je verovatno taj što putevi nisu opterećeni saobraćajem, pa vozači ne mogu da odole iskušenju.

Treba reći da je tokom normalnih uslova, prekoračenje brzine od 6-7 km/h na M25 prilično dostignuće, s obzirom na gustinu saobraćaja.

Ono što takođe predstavlja problem u Velikoj Britaniji su „bespotrebne vožnje“.

Naime, jedan vozač je došao do naslovnih strana nacionalnih medija nakon što se provozao 350 kilometara od Koventrija do Salforda da bi pokupio 15 funti vredne prozore koje je kupio na eBayu. Ono što je još interesantnije je da je njegova supruga bila s njim i što je morala da sedi u prtljažniku jer nije mogla da se smesti na zadnjim sedištima zajedno s prozorima?!

Po „tvitu“ lokalne policije, „vozač je putovao iz Koventrija do Salforda da bi pokupio prozore koje je kupio za 15 funti. Njegova supruga nije mogla da se smesti na sedištima, tako da je putovala u prtljažniku prilikom povratka, kada je vozilo zaustavljeno na M6 saobraćajnici kod Češira. Vozač je dobio nalog za plaćanje kazne.“

AutoRepublika

(304)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Dupla dobit, tako da kazna za prekršaj nije vredna pomena. Jeftino kupio prozore i nije mogao da čuje ženu šta priča dok je „sedela“ u gepeku …