1. Home
  2. Vesti
  3. Prvi tizer za osveženi Volkswagen Tiguan
Prvi tizer za osveženi Volkswagen Tiguan
0

Prvi tizer za osveženi Volkswagen Tiguan

173
0
Podelite sa prijateljima:

Nemačka marka počela je sa promotivnim aktivnostima u vezi sa premijerom restilizovanog Tiguana. 

Aktuelna generacija germanskog SUV-a je negde na polovini svog tržišnog života, te je u skladu sa planovima Volkswagena najavljeno ažuriranje ovog modela.

Zašto se ovako najavljuje jedna restilizacija? Pa iz prostog razloga što je Tiguan od krucijalnog značaja za Volkswagen. Prošle godine bio je najprodavaniji automobil te marke, a do kupaca je stiglo skoro 911.000 primeraka.

Kroz proces osvežavanja prvo će proći standardni Tiguan, potom Allspace varijanta, a kao potencijalni dodatak spominje se performanta R verzija ovog SUV-a.

Na skici koju možemo videti da se primetiti novi odbojnik drugačiji izgled rešetke. Iz Volkswagena najavljuju „velike promene sa potpuno novim anfasom“. Koliko će to biti tačno videćemo na leto kada je planirana premijera osveženog Tiguana.

Što se tiče enterijera, očekujemo da dođe do transplanta onoga što smo do sada videli u Golfu 8. Tačnije, digitalnu instrumentalnu tablu, uz naravno veliki ekran za kontrolu informativno-zabavnog sistema.

Najinteresantniji deo biće paleta motora. Volkswagen je već najavio da se neće odreći dizel motora, tako da će verovatno doći do manjih izmena u skladu sa agregatima kod ostatka game, sve u cilju smanjenja emisije štetnih gasova.

Ono što je već potvrđeno to je da će osveženi Tiguan imati i plug-in hibridnu varijantu, koja će naravno koristiti oznaku GTE. I dalje je nejasno da li će onda ovaj hibridni SUV preuzeti i pogonski sklop koji koriste Golf i Passat u GTE izdanjima.

Podsetimo oni upotrebljavaju kombinaciju 1,4-litarskog turbo benzinskog agregata i jednog elektromotora uz pomoć baterije od 13 kWh. Kod Golfa GTE isporučuje se 241 ks, dok je kod Passata u ovoj varijanti ta brojka nešto niža – 215 ks.

AutoRepublika 

(173)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments