1. Home
  2. Vesti
  3. Aston Martin se odriče Mercedesovih motora
Aston Martin se odriče Mercedesovih motora
0

Aston Martin se odriče Mercedesovih motora

232
0
Podelite sa prijateljima:

Britanski proizvođač rešen je da se osloni na svoje agregate.

Sa dolaskom Lorensa Strola i neophodnima milijardama, čini se da će Aston Martin smoći snage da prebrodi ovaj težak period. Daleko od toga da je brend sa Ostrva prethodnih godina „spavao“.

Zapravo, bili su veoma vredni, no to se nije pretvorilo u profit. Ipak, izgleda da slede lepši dan za Aston Martin. Poslednja vest kaže da su Britanci rešeni da prestanu da koriste Mercedesove pogonske jedinice.

Podsetimo, Aston upotrebljava AMG-ov V8 agregat koji pogoni modele poput Vantage, DB11 i DBX. Umesto ovog motora na scenu bi trebalo da stupi novi, hibridni V6.

Šef Aston Martina, Endi Palmer, kaže da je jasno u kom pravcu će se kretati dalji razvoj agregata kada je reč o Mercedesu, te da je nezamislivo videti Aston Martin koji ima SUS motor sa četiri cilindra, bez obzira na to kakve performanse ta pogonska jedinica nudi.

Aston Martin DBS Superleggera

Stoga su se Britanci okrenuli sopstvenom razvojnom odeljenju i napravili novi V6 agregat. Ova pogonska jedinica debitovaće u modelu Valhalla, a sledeći Astonov automobil koji će dobiti ovaj motor jeste Vanquish koji će stići na tržište 2023. godine.

Prvi čovek proizvođača sa Ostrva navodi da će njihov novi agregat ponuditi „bolje performanse od Mercedesove V8 jedinice“.

Palmer ističe da je razvoj V6 motora bio odvijan sa ciljem da ova pogonska jedinica deluje u okviru težnji ka elektrifikaciji. Tačnije od početka je novi V6 zamišljen u paru sa elektromotorom.

Aston Martin ponosno tvrdi da će novi agregat biti ujedno i najsnažniji koji se do sada našao u nekom od njihovih modela. Podsetimo, trenutno najsnažniji motor u Astonovoj gami je u modelu DBS Superleggera, u pitanju je twin-turbo V12 pogonska jedinica koja isporučuje 715 ks.

AutoRepublika

(232)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments