1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes: AMG će morati da smanji portfolio
Mercedes: AMG će morati da smanji portfolio
0

Mercedes: AMG će morati da smanji portfolio

180
0
Podelite sa prijateljima:

Loše vesti za ljubitelje performantnih modela “trokrake zvezde”.

Mercedes je bio najaktivniji brend na ovogodišnjem ujedno i prvom Salonu automobila u Minhenu. Proizvođač iz Štutgarta snažno je nastupio u matičnom gradu velikog rivala BMW-a, pre svega sa nekolicinom električnih noviteta.

Prikazana su i dva vozila iz AMG odeljenja – supersedan  GT 63 S E Performance, kao i EQS u performantnom izdanju. Na taj način je i AMG krenuo putem elektrifikacije, stazom sa koje nema povratka.

Filip Šimer, šef AMG-a, potvrdio je da postoji želja da se smanji gama ovog podbrenda. “Neophodno je da malo umanjimo našu ponudu kako bismo se adekvatno fokusirali na izazove koji su pred nama”, kazao je Šimer na auto-salonu koji se održava u prestonici Bavarske.

On je istakao da se perjanice brenda “neće dirati”, ali da će biti promena portfolija kod uvodnih modela. To u prevodu znači da će neki od performantnih varijeteta A klase i njenih derivativa uskoro nestati sa tržišta.

Novac koji će se uštedeti kroz “seču knezova”, biće usmeren na stvaranje potpuno nove platforme za nadolazeću generaciju električnih modela AMG-a. Ta arhitektura trebalo bi da omogući tom odeljenju da napravi kroak dalje što se tiče performansi u sferi električne mobilnosti.

Filip Šimer je iskoristio priliku i da se javno zahvali svom prethodniku, Tobijas Moersu. “Tobijas je postavio AMG u fenomenalnu poziciju u segmentu performantnih vozila”, rekao je Šimer. Podsetimo, Moers je danas na čelu Aston Martina gde je prešao upravo iz Mercedesovog podbrenda.

AutoRepublika 

(180)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments