1. Home
  2. Vesti
  3. Toyota Supra sa moćnijim motorima za 2021. godinu
Toyota Supra sa moćnijim motorima za 2021. godinu
0

Toyota Supra sa moćnijim motorima za 2021. godinu

381
0
Podelite sa prijateljima:

Prošlo je tek nešto više od godinu dana od trenutka kada se nova generacija Toyotinog modela Supra pojavila u prodaji, a japanski proizvođač vozila je već spreman za ozbiljnije izmene. Kao što je poznato, Supra je u velikoj meri povezana sa BMW-ovim roudster modelom Z4, pa tako nije iznenađenje što će i nova mehanika biti, poreklom upravo od strane nemačke firme.

Još pre nekoliko meseci je objavljeno da će ponuda startovati sa novim 2,0-litarskim benzincem. Iako je on identične zapremine kao i prethodnik, snaga je povećana na više od 255 „konja“ i 400 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Ovo je takođe prvi put da i Amerika može naručiti Supru sa motorom u konfiguraciji od četiri cilindra, koji je inače bio dostupan u ostatku sveta još prošle godine.

Mnogo više pažnje privlači opcioni 3,0-litarski motor sa šest cilindara u linijskoj konfiguraciji. On je preuzet iz modela Z4 M40i i sada razvija 382 konjske snage što je za 47 „grla“ više nego godinu dana ranije.

Toyota najavljuje da će ubrzanje iz mesta do 100 km/h iznositi 3,9 sekunde, ali su mnogi mediji u prošlosti uspevali da zabeleže bolje rezultate čak i sa starijom generacijom nemačkog agregata. Primera radi, američki Car & Driver magazin je bio za 0,1 sekunde brži pa će naredni test sigurno pokazati da je Supra, zapravo još brža nego što to Toyota tvrdi.

Iz kompanije tvrde da je poboljšano i ogibljenje na skupljoj od dve verzije, ali ostaje razočarenje što i osnovni model nije dobio identične izmene. Primera radi, iako je reč o relativno skupom automobilu koji čak i u osnovnoj verziji košta preko 40.000 američkih dolara, Supra 2,0 pruža sedišta koja se mogu pomeriti samo manuelnim putem, kao i svega četiri zvučnika.

Za 2021. godinu u ponudi će se naći i 1.000 jedinica specijalne verzije A91 Edition. Ona će se razlikovati po 19-inčnim felnama, manjem spojleru i više standardne opreme, a kupci će morati da izdvoje 57.000 američkih dolara.

Iako vlasnici ovakvih proizvoda sigurno ne obraćaju veliku pažnju na potrošnju, iz Toyote kažu da je Supra 3,0 i dalje najekonomičniji automobil u klasi, sa kombinovanom potrošnjom od 9,4 litre na 100 kilometara. Japanci glavnu konkurenciju vide u modelima Chevrolet Corvette, Porsche Cayman GTS kao i modelu na kojem je Supra zasnovan, a to je BMW M2 CS.

AutoRepublika

(381)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments