1. Home
  2. Video
  3. Tesla Model 3 Performance “oprao” Alfu Romeo 4C i BMW M2 (VIDEO)
Tesla Model 3 Performance “oprao” Alfu Romeo 4C i BMW M2 (VIDEO)
8

Tesla Model 3 Performance “oprao” Alfu Romeo 4C i BMW M2 (VIDEO)

1.19K
8
Podelite sa prijateljima:

Teslin adut bio je ubedljiv u trci ubrzanja protiv italijanskog i germanskog modela.

Nema šta da se govori o Tesli Model 3 pogotovo u Performance izdanju. Mnogi još prestižniji automobili “stradali” su na ovakvim trkama ubrzanja. Električni “Amerikanac” raspolaže sa 450 ks, što je značajno više nego druga dva konkurenta.

BMW M2 Competition isporučuje 405 ks, ali ima i ručni menjač. Ovakva transmisija predstavlja veće zadovoljstvo u vožnji, no u sprint obračunima je često nedostatak.

Alfa Romeo 4C je na papiru značajno slabiji od prethodna dva automobila. Vozaču je na raspolaganju 237 ks, ali mala masa i automatski menjač sa dvostrukom spojnicom daju odlične performanse.

Pogledajte kako je izgledala ova trka:

(1194)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

8 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Bungi

Nije korektno testirati klasične automobile sa sus motorima i one sa električnim.Prvima je potrebno određeno vrijeme da se zalete u obrtaje i ostvare maksimalnu snagu mjereno Nm.Tu je još i problem prenosa snage na kvačilo a zatim i na mjenjač koji može imati i 8,9 pa i 10 brzina. Prelazak iz jedne brzine u drugu oduzima određeno vrijeme. Drugi spomenuti, el. motor ima maksimalnu snagu(Nm) gotovo trenutno i prenosi je na jednostepeni mjenjač-reduktor. Zato kod mjerenja ubrzanja, jedino ima smisla porediti el. auto da drugim električnim.

BojanNeki

Lepo si objasnio ali treba pokazivati našim balkanjerosima koliko je tehnologija našeg Nikole Tesle superiornija od motora na fosilna goriva Nemaca.

kola

bojanneki nije tesla pronasao elektromotor. elektromotor je mnogo starriji od naseg naucenjaka a auti na struju postoje od pre 1 svetskog rata. potpuno si van znanja a ovo sto se zove tesla danasnjice ja bi nazvo tele

BojanNeki

comment image

Nepismeni čoveče, u prvom redu je potpis Nikole Tesle, u drugom kaže „elektromagnetni motor“ a u trećem redni broj patenta.
Ukoliko te interesuju detalji patenta i umeš da čitaš pogledaj ovde:
https://patents.google.com/patent/US381968
Patent je podnet 1887. godine. Znaš tada je živeo Nikola Tesla. Moram li i da pišem kada je bio tkzv. veliki rat?

I dalje se uzdam u to da će balkanjerosi jednog dana naučiti bar slova.

kola

bojaneki ide tramvaj i lokomotiva na elektromotore ima jedno 70 godina ai sad forsiras ilona maska koji je smislio rupu na fruli i ukrao ime tesla. prvo je isla lokomotiva na jednosmernu struju na jednosmerne motore pa onda na naizmenicnu struju a jednosmerni motori pa onda naizmenicna struja a motori naizmenicni zato sto se pojavili prosti i jeftini kontroleri naizmenicne struje . to sto ima u tesli mos kod kineza kupit za sitnu paru taj kontroler regulator motora jer tesla pravi od jednosmerne struje naizmenicnu polifaznu i tu ima najveci gubitak zarad pouzdanosti i servisa. sve isti klinac elektromotor ima… Pročitaj više »

Bungi

Da, trofazni motor naizmjenične struje je pronašao Nikola Tesla i on je njegov patent. Prije njega je postojao monofazni naizmjenični motor sa četkicama koji se pobuđuje-dovodi u stanje pokreta, kondenzatorom.Razlika između njih je ogromna. Na prvom nema šta da ode osim ležaja, na drugom se četkice troše, kondenzator zahtijeva zamjenu nakon nekog vremena. Prvi radi na 380 V i koristi trofaznu struju drugi radi na 220 V i koristi monofaznu struju.

BojanNeki

Tačno je da Nikola Tesla nije izmislio elektromotor odnosno motor na jednosmernu struju ali trofazni indukcioni koji koristi Tesla motors u svojim vozilima jeste.

Slavko

Izlizana je tema. Bas vise nije fora. Kako im samo ne dosade ovakvi „electro vs SUS“ dueli, kad je sve napola vec reseno i pre pocetka trke.