1. Home
  2. Vesti
  3. Dva nova Hondina električna modela na GM platformi i s Ultium baterijama
Dva nova Hondina električna modela na GM platformi i s Ultium baterijama
0

Dva nova Hondina električna modela na GM platformi i s Ultium baterijama

164
0
Podelite sa prijateljima:

Početkom marta, kada je svet još uvek optimistički gledao na ovu godinu, prepunu lansiranja uzbudljivih novih automobila, GM je predstavio Ultium bateriju, tehnologiju koja bi mogla da bude primenjena na različitim tipovima automobila.

Dotična baterija je kreirana s novom platformom za električne automobile na umu, koju GM planira obilno da koristi i podeli je sa svakim ko je voljan da plati. Prva mušterija se upravo pojavila.

Reč je o Hondi, kojoj partnerstva s General Motorsom nisu strana. Japanski proizvođač će iskoristiti prednosti kako Ultium baterije, tako i nove arhitekture, i to za dva nova modela elektromobila, koje planira da lansira 2024.

Dakle, GM će obezbediti platformu i proizvodne pogone, tako da će tandem novajlija sklapati Amerikanci, dok će se Honda baviti dizajnom eksterijera i enterijera.

Šlag na tortu je što će biti korišćeni GM-ovi OnStar bezbednosti i sigurnosni servisi a vrlo verovatno i Super Cruise sistem vožnje bez potrebe da se ruke drže na volanu.

„Ova saradnja će udružiti snage obe kompanije, dok će kombinovani obim i efikasnost proizvodnje isporučiti na kraju veću vrednost našim kupcima“, rekao je Rik Šostek, izvršni potpredsednik American Hona Motor Co. Inc. „Ovo prošireno partnerstvo će otključati ekonomije obima u cilju ubrzanja ostvarenja naših planova vezanih za elektrifikaciju i progresa u industrijski vodećim naporima ka redukovanju emisije gasova staklene bašte.“

Ovo je prva velika objava General Motorsa vezana za Ultium tehnologiju, sposobnu za skladištenje između 50 i 200 kWh električne energije u zavisnosti od veličine baterije. Procena autonomije iznosi do 643 kilometra. Naravno, i GM će iskoristiti dotičnu tehnologiju za svoje brojne buduće modele.

Već su potvrđeni novi Chevy Bolt, Cruise Origin posebno električno vozilo, električni Hummer i dva Cadillacova modela, Lyriq (SUV) i Celestiq (limuzina).

AutoRepublika

(164)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments