1. Home
  2. Vesti
  3. Koronavirus praktično zaustavio prodaju novih automobila u Italiji
Koronavirus praktično zaustavio prodaju novih automobila u Italiji
0

Koronavirus praktično zaustavio prodaju novih automobila u Italiji

158
0
Podelite sa prijateljima:

Prodaja novih automobila u Italiji opala je u martu za 85%. 

Potpuno očekivani podaci, s obzirom na borbu Italije sa epidemijom virusa korona na severu zemlje. Vlada je uvela mere socijalnog distanciranja i samoizolacije, te je kretanje građana minimalizovano. Osim toga, u danima kada se broje hiljade preminulih od koronavirusa, kome je uopšte do kupovine novog automobila…

Ono malo vozila što je prodato, našlo je svoje vlasnike početkom meseca kada je epidemija još bila u začetku. Ukupno je u martu u Italiji prodato 28.326 novih automobila.

Uprkos opštem padu prodaje na Apeninskom poluostrvu, jedan brend ostvario je rast. Tesla je prodala 58% više vozila nego lane, pa su tako u martu u Italiji isporučili 424 automobila.

Ostali proizvođači suočili su se, naravno, sa velikim padom prodaje. Potražnja za modelima Fiata opala je za 91%, Lancia je u minusu za 92%, Alfa Romeo za 89%, Jeep je stigao do 86% manje kupaca nego lane, a broj novoregistrovanih vozila marke Maserati manji je za 76%.

Slično je bilo i sa VW grupacijom. Sam Volkswagen ubeležio je pad prodaje od 87%, Seat čak 90%, Škoda 73%, Audi 81%, dok je najbolje prošao Porsche koji je ostvario manjak od 45%.

PSA grupa takođe se suočila sa velikim padom potražnje. Peugeot je u minusu 86%, Citroen 89%, Opel čak 93%, a DS 79%. Renault i Dacia podelili su sudbinu većine ostalih brendova, te je njihova prodaja opala za 86%. Isti procentualni pad prodaje ubeležio je i američki Ford.

Što se tiče azijskih brendova, ni tu situacija nije ništa bolja. Hyundai je prodao 83% manje automobila nego lane, slično je i sa Toyotom (-87%), te Nissanom (-85%). Najmanji pad imala je Kia sa 59%.

Premijum brendovi BMW (-89%) i Mercedes (-75%) takođe čekaju bolje dane na „čizmi“. Kao i uostalom svi građani prelepe Italije…

AutoRepublika 

(158)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments