1. Home
  2. Vesti
  3. Rekordan prvi kvartal za Teslu
Rekordan prvi kvartal za Teslu
3

Rekordan prvi kvartal za Teslu

131
3
Podelite sa prijateljima:

Tesla je prikazao podatke o proizvodnji automobila za prva tri meseca ove godine. 

Američka marka pohvalila se da je ovo rekord za prvi kvartal do sada. Ukupno je u razdoblju januar-mart napravljeno 102.672 automobila, dok je isporučeno 88.400.

Od proizvedenih vozila, većina naravno otpada na duo Model 3/Model Y. Šta više, ukupno je proizvedeno 87.282 primerka, dok je isporučeno nešto manje 76.200.

Kada je reč o proizvodnji Modela S i Modela X, oni su kumulativno napravljeni u 15.390 jedinica, a vlasnicima je dostavljeno 12.200 automobila.

Tesla se ponosi činjenicom da je uspeo da plasira na tržište Model Y pre nego što je to najavljeno. Osim toga, fabrika u Šangaju proizvodi sve više vozila, što je veoma bitan korak kada je reč o proizvodnji za globalno tržište.

Američki brend nije dao podatke o prihodima za prvi kvartal 2020. godine, već će ove informacije saopštiti naknadno. Ujedno, valja naglasiti da Tesla smatra automobil isporučenim tek onda kada je on stigao do vlasnika i kada je kompletna papirologija završena.

AutoRepublika 

(131)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BojanNeki

Zju, propade Tesla.

kola

prdnut ce ti tesla u fenjer

BojanNeki

Šta ti znači to „ti“? Kakve ja veze imam sa Teslom?!
Baš ne patiš od prevelike inteligencije.