1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes-Benz 560 SEL 6.0 AMG na aukciji (GALERIJA)
Mercedes-Benz 560 SEL 6.0 AMG na aukciji (GALERIJA)
0

Mercedes-Benz 560 SEL 6.0 AMG na aukciji (GALERIJA)

6.72K
0
Podelite sa prijateljima:

Ima nečeg mnogo privlačnog u Mercedesovim modelima iz osamdesetih/devedesetih godina prošlog veka. 

Konkretan primerak ponuđen na aukciji kuće RM Sotheby’s napravljen je 1989. godine i prema zvaničnim podacima, praktično ceo svoj život proveo je u Japanu, odakle je izvezen 2017. godine.

Automobil je ofarban u Perlmuttgrau-metallic boju, s tim da je nedavno opet osvežen originalnom bojom, tako da odaje utisak praktično novog vozila. Model koji će se naći na aukciji prešao je svega 93.747 kilometara.

Prethodni vlasnik ili vlasnici, očigledno su veoma dobro vodili računa u svom ljubimcu, pa se tako ističe da su obavljanji svi servisi na vreme, a nedavno su izvršene dodatne kontrole agregata, menjača, ogibljenja i kočnica. Što bi se kod nas reklo „sedi i vozi“.

Srećni kupac ovog automobila ne kupuje samo još jedan performantni model, već za sebe uzima jedan delić istorije. Kada je Mercedes-Benz 560 SEL 6.0 AMG stupio na scenu bio je jedan od najpotentnijih modela onog vremena.

Pokretao ga je legendarni atmosferski V8 Hammer motor. Sa radnom zapreminom od šest litara, ovaj agregat razvijao je 385 ks i 555 Nm, dok se snaga na zadnje točkove prenosila putem četvorostepenog automatskog menjača.

Mercedes-Benz 560 SEL 6.0 AMG bio je jedan od prvih sedana koji je uspeo da probije „magičnu“ barijeru od 300 km/h.

AutoRepublika 

(6720)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments