1. Home
  2. Life
  3. Putopisi
  4. Da li ste ikada videli bolji kamper?
Da li ste ikada videli bolji kamper?

Da li ste ikada videli bolji kamper?

1.57K
0
Podelite sa prijateljima:

Period kasnih sedamdesetih godina prošlog veka je doneo iznenadnu popularnost kampera na američkom tržištu. Oni su naravno postojali i ranije, ali u vreme kada su takozvani „hipiji“ dobili na popularnosti, odjednom je bilo moguće staviti malu „kućicu“ u prikolicu tradicionalnog pikapa i na taj način obilaziti Ameriku i svaki dan biti na drugoj lokaciji.

Kako su prelazili velike distance, većina takvih kampera su imali kratak životni vek i uglavnom završavali pod presom, ali u pustinjskim delovima američkih sazvenih država Arizone i Nevade i dalje postoji određeni broj preživelih primeraka koji služe onima s „plitkim džpom“ kao mesto za stanovanje.

Firma River City Rods iz američke savezne države Ajove se bavi restauracijom proizvoda koji se ne smatraju vrednim klasicima, a tokom godina su stekli zavidnu reputaciju odlično obavljanog posla. Primera radi, upravo je ova kompanija debitovala s Fordovim modelom B100 sa meksičkog tržišta i savremenim Coyote motorom. Sada je ispred nas njihov novi proizvod, kamper poznat kao „Brown Sugar“ (Braon šećer).

Reč je o modelu na bazi Chevroleta C30 iz 1983. godine koji je debitovao na Salonu tjunerskih proizvoda SEMA, održanom prošle godine u Las Vegasu. Kompletan pikap je restauriran uz upotrebu najmodernije tehnologije, a pokreće ga novi 5,3-litarski LS V8 motor. Tu je i četverostepeni automatski menjač i hidraulično ogibljenje dok je dizajn ispirisan jakim bojama iz sedamdesetih godina.

Možda je još impresivniji enterijer koji liči na nešto šta bismo verovatno videli u skopoceno opremljenim kućama. Kabina je obložena kvalitetnim drvetom, a River City Rods napominje da vlasnik ima komoditet najmodernije tehnologije za kampovanje, kao što su audio sistem, mikrotalasna peć i osvetlenje.

Naravno, takvo zadovoljstvo mora i da košta. Tražena cena je 179.000 američkih dolara. Kamper se takođe pojavio i na aukciji čuvenog sajta eBay. Međutim, nije uspeo da pronađe vlasnika pošto je najviša ponuda bila tek nešto više od 100.000 dolara.

 

AutoRepublika

(1566)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments