1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Prodat odlično očuvan klasični kamper
Prodat odlično očuvan klasični kamper

Prodat odlično očuvan klasični kamper

761
0
Podelite sa prijateljima:

Industrija kampera je u današnja vremena na veoma visokom nivou u celom svetu. Ne samo što su kamp prikolice izuzetno popularne, već su i samostalni kamperi na ceni i često umeju da koštaju koliko i sama kuća. Situacija nije oduvek bila takva, barem ne na američkom tržištu, pa iako je dolazak automobila omogućio da narod pređe nekada nezamislive distance, malo je onih koji su od svega pravili avanturu.

Ipak, u posleratnom periodu situacija se polako promenila, pa su manje kamp kabine u prikolicama pikap kamioneta postale popularne, a onda se neko dosetio da napravi celokupni kamper gde vlasnik neće morati da kupuje dva proizvoda već će dobiti sve u jednom.

Winnebago F17 1968. godina

Ispred nas je sada jedan od prvih takvih modela, a reč je o Winnebago F17 iz 1968. godine. Model sa slika je najmanja i najkraća verzija, a u ponudi su bile i onu duže sa značajno većom cenom. Za takvo zadovoljstvo vlasnik je pre 50 i kusur godina morao da izdvoji oko 6.000 američkih dolara, što iznosi tek nešto više od 44.000 zelenih novčanica u današnjoj vrednosti novca.

Cifra zapravo i nije preterano velika, pa je F17 koštao koliko i solidno opremljen Cadillac ili Lincoln u svoje vreme. Model F17 je delio šasiju s Fordom F-350, kao i njegov šestocilindarski benzinskih agregat zapremine 300 kubnih inča (4,9 litara) sa 175 konjskih snaga.

 

Kao što smo spomenuli, F17 je bio najmanji i najjeftiniji model Winnebaga u ponudi, ali i pored toga je pružao dovoljno opreme da vlasnik sa familijom može da provede i po nekoliko meseci obilazeći kontinent bez da im bilo šta zafali u životu. Tu je mali sto i dve klupe koje mogu komotno da smeste četiri odrasle osobe. Po očekivanju, F17 pruža i šporet na plin, sudoperu, zatim toalet sa wc šoljom i malim tušem i na kraju nekoliko manjih ormara. Prostora za spavanje ima za šest odraslih osoba.

 

Prvi vlasnik je imao ovaj F17 u svom vlasništvu sve do 2015. godine, ali kako stvari stoje nije ga previše vozio, pa tako na satu stoji cifra od svega 51.000 milja (81.600 kilometara). Novi vlasnik je priredio određeno osveženje, kao što su ugradnja novih tepiha i zavesa, a spominje da jedina stvar koja trenutno ne funkcioniše ona koja se odnosi na fabričkog grejanje.

To ne znači da će putnici „umreti od zime“ pošto F17 stiže sa nekoliko dodatnih grejača sposobnih da održavaju temperaturu preko agregata. Fabrički agregat je dobio regularno održavanje, pri čemu mislimo na operacije kao što su zamena ulja i filtera dok je na trostepenom automatskom menjaču urađena generalka popravka.

 

Što se tiče školjke, ona je veoma očuvana, pa je zaista retkost da pronađemo sličan kamper iz tog perioda u ovakvom stanju. Većina njih je završila na otpadima ili skupljaju prašinu negde u pustinjama Arizone ili Nevade.

Iz tog razloga, prodajna cena od 28.500 američkih dolara je sasvim razumljiva. Za one koji žele nešto modernije, bez brige, pošto Winnebago još uvek posluje i rado će vam prodati novi proizvod, doduše po značajno većoj ceni …

AutoRepublika

(761)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments