1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Alfa Romeo GT Junior u električnom izdanju s preko 500 konja (GALERIJA)
Alfa Romeo GT Junior u električnom izdanju s preko 500 konja (GALERIJA)

Alfa Romeo GT Junior u električnom izdanju s preko 500 konja (GALERIJA)

1.30K
6
Podelite sa prijateljima:

Do „stotke“ ubrzava za 3,4 sekunde, dok se domet procenjuje na 320 km/h.

Totem Automobili radi na projektu koji podrazumeva transformaciju klasične Alfe Romeo GT Junior 1300 u rasni elektromobil s 525 ks (386 kW) i 940 Nm obrtnog momenta.

Paket baterija ima kapacitet od 50,4 kWh a Totem Automobili procenjuje da obezbeđuje autonomiju od 320 kilometara. Kompanija kaže da masa paketa iznosi 350 kilograma.

Inače, Alfa Romeo GT Junior je poznata po sjajnoj okretnosti u originalnoj formi, a da bi to i ostala u ovom slučaju, kompanija je obezbedila panele karoserije od ugljeničnih vlakana u cilju skidanja suvišne mase. Od prvobitne karoserije je praktično ostalo samo 10 odsto.

Umesto originalnog ogibljenja u vidu dvostrukih poprečnih ramena, Totem Automobili je primenio MacPherson rešenje s Bilstein Clubsport oprugama. Kao opciju kompanija nudi i vazdušno oslanjanje. Pozadi se nalazi novi podokvir koji drži elektromotor a na njega je povezano zadnje, aluminijumsko multilink ogibljenje.

Porađeno je i na dizajnu. Hauba sada počiva u ravni s karoserijom, bez suptilne usne iznad prednjeg dela. Umesto dva velika fara, tu su sada još dva manja ispod njih. Poznata maska italijanske marke je sada otvorena u sredini, gde su nekada bile pregrade. Kompanija je takođe kreirala kovane naplatke od 17 cola s nizom cirkularnih otvora, u stilu GTAm trkača.

Totem Automobili nam nije pružio detaljniji uvid u enterijer, ali firma kaže da su tu dva ekrana od 3,5 inča za instrumentaciju. Stakla naravno sada poseduju električne podizače, a kupci mogu da se opciono odluče i za klima uređaj.

Totem Automobili je nameravao da sa GTe debituje na Festivalu brzine u Gudvudu, ali je ova manifestacija odložena zbog aktuelne pandemije.

AutoRepublika

(1299)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Boki

Ovi oldtajmeri sa električnim pogonom mi izgledaju kao preparirane životinje, lepe, ali bez života u sebi

Saša

Odlično izgleda

Balkanboj

Dobat rad, ali ni prineti Alfaholics timu.

https://www.alfaholics.com/

„ko u srcu nema ljubavi za Alfa Romeo nema ni za automobilizam“

Pomponije

Ovo pretvaranje klasika u EV mi je čista jeres!

D_C

Kao kada bi uzeo slike Vincent van Gogh-a ili Rembrandt-a i ‘premazao’ ih u post-modernizam i savremenu umetnost. Jeres!!!

BojanNeki

Najbrža Alfa ikada će biti električna. Pa Don ima da „se besi za jaj…“.
I ne znam gde ste pročitali te osnovne specifikacije, na sajtu „Totema“ stoji 3s 0-100, 350km domet…

comment image