1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Kamera iz šezdesetih i automobili iz vremena sadašnjeg (VIDEO)
Kamera iz šezdesetih i automobili iz vremena sadašnjeg (VIDEO)

Kamera iz šezdesetih i automobili iz vremena sadašnjeg (VIDEO)

1.70K
0
Podelite sa prijateljima:

Automobili iz digitalnog doba snimljeni analognom kamerom – fenomenalna kombinacija.

Automobilski entuzijasti najviše vole okupljanja na trkačkim stazama, posebno kada se mogu susresti s ljudima s kojima dele hobi, i gde mogu predstaviti svoje voljene limene ljubimce. U ljubavnoj vezi između hobija i strasti, dani kada se zamaste ruke a sve miriše na spaljenu gumu su uobičajen prizor.

Trkački nastrojeni vozači će sa sobom poneti i kacigu i poslovično će se smestiti u „kadicu“, verovatno instaliranu naknadno. Oni obično ne zaborave ni na moment ključ, komplet radnih rukavica i važne tečnosti za vozilo. Naravno, tu je obavezno i par rezervnih guma.

Ukoliko ste gledalac, postoji jedan predmet od ključnog značaja, koji ne smete da zaboravite, a to je kamera. Ko zna na kakvu sjajnu kreaciju možete naići, a pravi je greh da ona ne ostane zabeležena u pokretnim slikama.

Jedan momak je bio krajnje originalan tokom skupa na Gingerman Racewayu prošlog aprila. Umesto neke „fensi“ moderne kamere, on je sa sobom poneo Canon 1218, staru kameru koja koristi Super 8 mm format. Za neupućene, reč je o stvarčici koja je bila aktuelna šezdesetih godina.

Rezultat? Neopisiv! Mešavina nostalgije i moderne tehnologije, tako da je ovo video koji ne smete da propustite.

Ko bi rekao da moderni automobili u videu starog formata mogu izgledati tako neodoljivo? Klip bi mogao bez problema da prođe kao kreacija iz šezdesetih da se odmah na početku u kadru ne pojavljuje Scion FRS (Toyota GT86). Tu je i Ford Mustang, ali poslednje generacije.

Nik Širel, čovek koji je kreator ovog videa, javio je da će snimati i ovog vikenda na IndyCar at Road America. Pa, jedva čekamo.

AutoRepublika

(1700)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments