1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Dacia Sandman će se proizvoditi u Ikarbusu uporedo s Mercedesom?
Dacia Sandman će se proizvoditi u Ikarbusu uporedo s Mercedesom?
5

Dacia Sandman će se proizvoditi u Ikarbusu uporedo s Mercedesom?

7.86K
5
Podelite sa prijateljima:

Izolacija u kojoj smo prinuđeni da egzistiramo poslednjih, ali i narednih nedelja guši ekonomiju, ali svakako podstiče maštu. To dokazuju i kompjuterske animacije, koje su isključivi plod mašte, saradnika najstarijeg automobilskog magazina na svetu, britanskog Autocara.

Naime, Ostrvljani su zamislili da bi se tržište izuzetno obradovalo ako bi se na njemu našla neka Dacija s ciljem buđenja i podrške avanturističkom duhu njenih vlasnika. Ne, ne, nije u pitanju još jedan (Duster), pa slobodno možemo reći dosadan SUV model, reč je o pripadniku MPV segmenta.

Poznato je da Rumuni nemaju takav model u gami, pa su „render majstori“ upriličili ilustraciju minivana utemeljenog na modelu Renault Traffic uz korekciju naniže, u pogledu međuosovinskog rastojanja. „Novitet“ je nazvan Dacia Sandman.

Dacia Sandman je ofarbana u veselu nijansu svetlo zelene boje i pokazuje sav potencijal u transportu sportske opreme koju bi jedna porodica mogla poželeti poneti sa sobom na godišnji odmor. Tu su dve daske za surfovanje čiji je prevoz organizovan na krovu minivana, dok će bicikl svoje mesto pronaći na „krmi“ kombija. Enterijer Sandmana je organizovan u klasičnom maniru marke Dacia.

Dakle, Dacia Sandman ne poseduje gabaritan ekran multimedijalnog sistema, jer su konstruktori s pravom pretpostavili da će svaki vlasnik ovog vozila koristiti lični pametni telefon. Zato, Sandman nudi putnicima muziku koju proizvodi radio uređaj, a dostupne su i opcije Bluetooth konektivnosti. Umesto displeja, računa se opet na podršku pametnih telefona.

To što je opšte poznata logika ponuđača i kupaca Dacije, a koja podrazumeva jednu generalnu racionalnost i pristupačnost, ne znači da je Sandman lišen uređaja za klimatizaciju.

Britanci su procenili da bi se ovakav automobil mogao naći na tržištu i prodavati po početnoj ceni od oko 16.500 evra.

AutoRepublika

(7861)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Мегапланд

Реално, добар 😎

Sebastian L.

Prijatelji, poranili ste malo sa naslovom članka, prvi april je tek za tri dana?!?

veselin

veliko izandjenje sve nas je zadesilo od mercedesa pa do dacija sandera bilo bi dobro da je istinito da počnemo iskreno da radimo u toj fabrici do sad je bilo mučenje.

moron

Moram priznati da sam se gadno „upecao“ na ovaj tekst, tj. naslov. Jer, pre oko 10 dana sam bajsom ( u potrazi sa salonom „Subarua“ ) „propedalao“ duž celog fabričkog kruga „Ikarbusa“. Scena je bila tužna. Kao iz filma „Dan posle“… Pri čemu sam preko jednog dobrog drugara dosta bio upoznat sa problemima (da ne kažem namernim „spoticanjima“ ) tog nekadašnjeg giganta. I čim pročitah naslov pomislih (kao prava naivna budala): „Da li je moguće? Ikarbus će opet da živi? Ali, čekaj, pa ona priča sa mečkom koja se u naslovu pominje, to nikada i nije zaživelo, neće ni ovo… Pročitaj više »