1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Rusko viđenje dizajna novog Opela Grandlanda
Rusko viđenje dizajna novog Opela Grandlanda
0

Rusko viđenje dizajna novog Opela Grandlanda

185
0
Podelite sa prijateljima:

Prva i jedina generacija modela Grandland predstavljena je 2017. godine, postavši svojevrsni naslednik Opel Zafire. U početku se krosover zvao Grandland X, ali nakon restilizacije sprovedene u leto 2021. godine sufiks „X“ je nestao iz imena. Bliži se smena generacije, a kao što to obično biva, maskirani testni primerci su uveliko na putevima.

Render fotografije su zasnovane na špijunskim fotografijama, a na slikama u ovom tekstu jeste viđenje kolega iz ruskih Kolesa kako bi mogao da izgleda novi Grandland, tako da sve dimenzije i proporcije odgovaraju stvarnom automobilu. Dizajn karoserije biće odlučen u aktuelnom stilu kompanije: sa prednje strane se mogu videti karakteristike optike koje su dobro poznate sa nekoliko novih modela kompanije. Posebnost će biti uzorak LED dnevnih svetala za vožnju, koji se sastoji od horizontalne trake i nekoliko poteza ispod nje.

Na krilima i vratima krosovera primetni su detalji slični novoj Astri i Mokki. Što se tiče zadnjeg dela, mogu se videti svetla sa LED grafikom sličnom prednjoj optici, kao i mesto za registarske tablice koja se nalazi ispod ivice poklopca prtljažnika.

Nova generacija biće izgrađena na platformi STLA Medium EV koncerna Stellantis, čiji je prvi korisnik bratski krosover Peugeot 3008 koji je debitovao prošle jeseni. Poput njega, Grandland će u početku debitovati kao električno vozilo, ali se u budućnosti očekuju i verzije sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem.

Premijera novog modela očekuje se u narednim mesecima, a prodaja će početi u drugoj polovini ove godine.

AutoRepublika

(185)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments