1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes sprema O klasu?!
Mercedes sprema O klasu?!
0

Mercedes sprema O klasu?!

509
0
Podelite sa prijateljima:

Kako navodi Autoguide Mercedes je 4. februara podneo zahtev za zaštitu imena nadolazeće O klase u Evropi. 

Konkretno Mercedes je navodno uputio zahtev za zaštitu oznaka O120, O140, O180 i O200. Jasno je da su u pitanju oznake za model i agregat koji ga pokreće. Kako nigde nema slova „d“ koje ukazuje da se radi o dizel motoru, indikativno je da bi ovaj nadolazeći model mogao biti pogonjen isključivo benzinskim agregatima.

Šta bi mogla biti O klasa?! Najverovatnije je u pitanju automobil koji će biti manji od sadašnje A klase. Sasvim je moguće da će biti u pitanju i „prepakovani“ Smart. Naime Daimler već duže vreme muku muči sa Smartom koji nikako da postigne zadovoljavajući komercijalni rezultat. No, kako je elektrifikacija uhvatila maha, nemački gigant odlučio je da Smart postane brend isključivo električnih automobila, što otvara prostor za još jedno vozilo veličine modela ForFour u portfoliju Mercedesa.

Ovoj teoriji u prilog ide i činjenica da je Renault nedavno restilizovao Twingo što upućuje da će do sličnog tretmana doći i kod blizanca Smarta ForFour. Ova dva modela dele paletu agregata, a i proizvode se u istoj fabrici i deo su šire saradnje Daimlera i Renault-Nissan alijanse.

Druga teorija navodi da će O klasa biti odgovor Mercedesa na Audijev A1. Prema tim navodima „trokraka zvezda“ plasiraće model između najvećeg Smarta i najmanjeg Mercedesa, naravno u premijum segmentu. I takav automobil trebalo bi da ponudi isključivo benzinske motore, uz eventualno korišćenje blagog hibridnog sistema.

S obzirom na sve veći broj glasina koje se pojavljuju u vezi sa O klasom i novim, malim četvorotočkašem iz Mercedesa za očekivati je da nemačka marka razjasni koji su tačni planovi na Salonu automobila u Ženevi.

AutoRepublika 

(509)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments