1. Home
  2. Vesti
  3. Land Rover eliminiše V8 dizel motor
Land Rover eliminiše V8 dizel motor
3

Land Rover eliminiše V8 dizel motor

335
3
Podelite sa prijateljima:

Britanska marka rešena je da raskrsti sa „prljavim“ V8 dizel agregatom.

Kako piše najstariji automobilski magazin na svetu – Autocar, Land Rover želi da izbaci iz ponude stari dizel motor. Razloga je mnogo, počevši od toga da je u pitanju pogonska jedinica koja vuče poreklo iz Forda, potom da je dizel praktično već sada prognan iz mnogih evropskih gradova, kao i napredak tehnologije.

Land Rover nudi V8 dizelaš kod modela Range Rover i Range Rover Sport. Ovaj motor ima radnu zapreminu 4,4 litra i razvija 339 ks i 740 Nm.

Umesto ovog agregata na scenu bi trebalo da stupi 3,0-litarski redni šestak, koji će biti potpomognut blagim hibridnim sistemom. U Land Roveru veruju da su perfromanse koje ova postavka nudi na nivou onih koje dostavlja pomenuti dizelaš, s tim da je emisija štetnih gasova zbog implementacije hibridnog sistema na nižem nivou.

Očekuje se da Land Rover nakon implementiranja novog motora poradi i na cenovniku. Tačnije, veruje se da će modeli koji su do sada koristili V8 agregat, a pređu na 3,0-litarski blagi hibrid, ujedno dobiju i višu cenu.

AutoRepublika

(335)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

E, jbg, zakasnih znači … A baš sam se dugo lomio da ga „uzmem“ … Tako mi i treba kada sam oklevao … Pokoj mu duši …

Zoca

Ha,ha zasmeja me ti kao i sintagma „Fordov dizel“. V8 je izveden iz PSA V6 .Samo dodali 2 klipa i mala korekcija zapremine.Lion V6. engine.

D_C

Za utehu , jos neko vreme nece biti Range Rover sa 2.0 i 4 cilindra kao Volvo XC90. VW Touareg ispada glavni dasa u kraju sa 4.0L V8 TDI. PItanje je koliko ce ta opcija da potraje.