1. Home
  2. Vesti
  3. McLaren Senna – specifikacije
McLaren Senna – specifikacije
0

McLaren Senna – specifikacije

315
0
Podelite sa prijateljima:

McLaren Senna je nešto najbliže trkačkom automobilu koji je ujedno legalan za javne puteve. Nazvan po legendarnom pilotu Formule 1, Senna je model koji ostavlja bez daha u svakom mogućem smislu.

Rob Melvil, dizajn direktor McLarena, tvrdi da je Senna bolji automobil u krivinama od ponosa te kompanije, modela P1. „Zahvaljujući aktivnim aerodinamičnim delovima karoserije, Senna prolazi kroz krivine sa neverovatnom brzinom“ izjavio je Melviv. Inače, model Senna ima masu od svega 1.198 kilograma, što ga čini drugim najlakšim vozilom McLarena ikada, odmah iza legendarnog F1.

Za pokretanje ovog čudovišnog automobila zadužen je 4,0-litarski V8 twinturbo motor koji razvija 800 konjskih snaga uz 800 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Prevedeno u performanse, Senna do „stotke“ stiže za 2,8 sekundi, do 200 km/h za 6,8 sekundi, a maksimalna brzina iznosi 340 km/h! 

McLaren je saopštio da će biti proizvedeno svega 500 primeraka ovog automobila, kao i da su svih 500 već prodati. Britanci su čak morali napraviti listu prioritetnih kupaca, jer zainteresovanih bilo i previše. Uzevši u obzir veoma malu seriju, kao i fantastične performanse, ne čudi ni visoka cena za ovaj model. Budućih 500 vlasnika morali su da izdvoje oko milion dolara, u zavisnosti od zemlje iz koje dolaze.

(315)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments