1. Home
  2. Vesti
  3. Porsche planira širenje električne porodice automobila
Porsche planira širenje električne porodice automobila
0

Porsche planira širenje električne porodice automobila

130
0
Podelite sa prijateljima:

Porsche planira da proširi gamu elektro pogonjenih vozila, na prvom da bi se prilagodio kineskim restrikcijama vezanim za izduvne gasove, koje su među najoštrijim na svetu.

Dodatni modeli „na baterije“ bi mogli da gravitiraju oko novog sportskog modela baziranom na Mission E konceptu, koji treba da stigne na tržište 2019. Ovo bi takođe moglo da uključi i više „plug-in“ hibrida, pored Cayennea i Panamere.

U Porscheu navode da se ne radi samo o novim pravilima već da im je interesantna dotična tehnologija jer omogućava „sportski vozački doživljaj“, koji je u skladu sa načelima marke.

U Šangaju je marka iz Cufenhauzena izložila „plug-in“ hibridnu verziju Panamere, najmoćniju u porodici. Kombinacija snage i efikasnosti je ključna za Volkswagen grupu generalno, da bi se privukli kupci u Kini, koja je najveće tržište za nemačkog proizvođača.

Porsche generiše najvišu profitnu maržu u Volkswagen grupi, a zarada po prodatoj jedinici je ključna za finansiranje razvoja električnih modela i tehnologija autonomnog kretanja, posebno sada kada se osećaju teške posledice „dizelgejta“.

Da bi poboljšao imidž u Kini, nemački proizvođač sportskih automobila gradi trkačku stazu blizu staze gde se voze trke Formule 1. Cilj je da se animiraju kupci i privuku novi lokalni automobilski entuzijasti. Čak je i Porsche u Šangaju predstavio Panameru sa produženim međuosovinskim rastojanjem i 330 ks, specijalno dizajniranu za kineske kupce koji prosto obožavaju velike automobile.

Panamera Turbo S E-Hybrid sa 680 konja će isključivo u Kini imati verziju sa produženim međuosovinskim rastojanjem, pod imenom „Executive“. Dotični model može da pređe oko 50 kilometara čisto na električni pogon.

Porscheova prodaja u Kini u prvom kvartalu je skočila za 10 odsto, na 18.126 jedinica, što je više od 4 odsto u SAD (12.718 vozila). Globalna isporuka je porasla za 7 odsto na rekordnih 59.689 automobila. Nemački premijum proizvođač predviđa bolju prodaju i zaradu tokom 2017.

 

(130)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments