1. Home
  2. Vesti
  3. Ferrari i Fiat pomažu Italiji u proizvodnji respiratora
Ferrari i Fiat pomažu Italiji u proizvodnji respiratora
0

Ferrari i Fiat pomažu Italiji u proizvodnji respiratora

230
0
Podelite sa prijateljima:

Ferrari i FCA su u pregovorima s najvećim italijanskim proizvođačem respiratora, da bi pomogli da se poveća proizvodnja mašina koje život znače u ovo vreme pandemije koronavirusa.

Italija je, kao što znamo, epicentar pandemije u Evropi, a vlada ove zemlje je započela program povećanja broja kreveta u intenzivnoj nezi. Samim tim, biće neophodan veći broj respiratora, da bi se pacijentima omogućilo disanje, što u prevodu znači spasavanje života.

Siare Engineering u severnoj Italiji, gde se broj smrtnih slučajeva približio brojci od 3.000 (uz trend rasta), u pregovorima je s Fiat Chryslerom i Ferrarijem, kao i komponentašem Marellijem, vezano za proizvodnju nekih delova za respiratore, što bi bilo od velike pomoći.

Đanluka Precioza, šef Siarea, rekao je da ove dve industrijske grane dele ekspertizu u izvesnim oblastima, jer se proizvođači automobila u velikoj meri oslanjaju na elektroniku i pneumatiku.

„U razgovorima smo s Fiat Chryslerom, Ferrarijem i Marellijem, da bismo pokušali da uvidimo da li nam oni mogu pružiti pomoć u oblasti elektronike“, rekao je on.

Rim je zatražio od Siarea da poveća mesečnu proizvodnju respiratora sa 160 na 500.

Portparol Exora, matične kompanije FCA i Ferrarija, saopštio je da su se sastanci s predstavnicima Siarea održali u četvrtak, da bi se procenila održivost ideje.

On je izjavio da se razmatraju dve glavne opcije: pomoći kompaniji Siare Engineering da poveća kapacitet u svojoj fabrici, uz asistenciju tehničara iz FCA i Ferrarija, ili premestiti proizvodnju izvesnih komponenti za respiratore u pogone proizvođača automobila.

Izvor blizak dešavanjima je izjavio da će Ferrari biti spreman da započne proizvodnju delova za respiratore u Maranelu, koji je blizu fabrici Siare Engineeringa. Ipak, konačna odluka još uvek nije donesena.

Precioza je izjavio da se još jedna prednost u partnerstvu s proizvođačima automobila ogleda u njihovoj kupovnoj moći, što im omogućava lakšu nabavku delova.

AutoRepublika

(230)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments