1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen veruje da će se i tokom 2023. nastaviti deficit mikročipova
Volkswagen veruje da će se i tokom 2023. nastaviti deficit mikročipova
3

Volkswagen veruje da će se i tokom 2023. nastaviti deficit mikročipova

163
3
Podelite sa prijateljima:

Nemački proizvođač „narodnih automobila“, kompanija Volkswagen nažalost ne vidi kraj krize u lancu snabdevanja mikroprocesrima, barem ne kada se govori o poslovnim perspektivama za 2023. godinu. Shodno tome, VW se priprema za stanje koje bi se moglo opisati kao „nova normalnost“, a koje podrazumeva pokidane lance nabavke komponenti. O tome je za germanski poslovni nedeljnik koji se posebno zanima za događaje unutar automobilske industrije i koji se zove Automobilwoche, govorio šef službe nabavke Volkswagena, Turčin Murat Aksel.

„Već smo uložili značajne sume novca kako bi se ovaj problem prevazišao, ali će strateški problem u nabavci poluprovodnika ostati aktuelan i tokom godine koja je pred nama,“ kazao je Aksel u pero novinara ovog nedeljnika, dodajući da je problem „strateške, strukturalne prirode i da ne može biti prevaziđen tako brzo.“

S druge strane, problem koji je nastao kao direktna posledica ruskog napada na Ukrajinu više nije prisutan. Govorimo o nestašici komponenti iz sistema električnog ožičenja vozila koji je prevaziđen do sada. Tim povodom, u poslovnim krugovima Nemačke popularni Turčin je rekao: „Situacija se stabilizovala po ovom pitanju.“

Međutim, Aksel je upozorio da je „deo nove normalnosti to što smo u protekle dve godine doživeli u oblasti lanaca snabdevanja automobilske industrije,“ dodajući da Volkswagen ulaže ogromne iznose kako bi na vreme, što ranije uočio krizu koja se sprema.

„Nova geopolitička realnost i pitanja ukazuju na to da će situacija bivati sve više složena i da će nam doneti više izazova u budućnosti,“ dodao je Aksel.

AutoRepublika

(163)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

„Drugim rečima, u 2023. pojačavamo tempo dizanja cena novih automobila “
😃

Tradicija

Kada sad ameri umešanu svoje prste na Tajvan koji je naj veći proizvođač čipova neće se automobili proizvoditi ni u 20% sadašnjeg kapaciteta al zarada mora ostati ista.

BB

Lada 2105 se vraća u proizvodnju da sa trećeg skoči na prvo mjesto ikad proizvođenih auta 😉😂