1. Home
  2. Vesti
  3. Novi Porsche Cayenne – zakazana premijera za 29. avgust!
Novi Porsche Cayenne – zakazana premijera za 29. avgust!
0

Novi Porsche Cayenne – zakazana premijera za 29. avgust!

221
0
Podelite sa prijateljima:

Lakši, moćniji i na kraju krajeva dopadljiviji novi model stiže 29. avgusta.

Još jedno dugo čekanje se bliži kraju. Nakon velikog broja špijunskih fotografija, Porsche će predstaviti potpuno novi Cayenne tokom specijalne ceremonije u fabrici u Cufenhauzenu. Premijera je zakazana za 29. avgust. Događaj će biti emitovan onlajn sa početkom u 21h, tako da ćete moći da uživo pratite debi na našem portalu.

Nemački proizvođač sportskih automobila je takođe objavio „tizer“ skeč, koji najavljuje treću generaciju Cayennea. Sudeći po slici, novi premijum SUV predstavlja značajan dizajnerski iskorak u odnosu na aktuelni model. Elegantniji je, nešto veći i sa estetski lepšim proporcijama. Čini se da je zadnji deo sa oštro padajućom linijom krova u velikoj meri inspirisan manjim Macanom.

Deleći MLB Evo platformu sa Audijem Q7 i budućim Volkswagen Touaregom, novi Cayenne će takođe biti lakši i tehnološki napredniji nego ikada ranije. Pri lansiranju, Porsche će prodaju započeti sa V6 i V8 benzinskim turbo  motorima, dok će dizel jedinice uslediti nešto kasnije zbog problema vezanih sa sada već čuvenim skandalom. Ono što se već sada zna je da će novi Cayenne dobiti perjanicu u vidu Turbo S E-Hybrid modela, koji će biti pogonjen istim sistemom koji se nalazi ispod haube odgovarajuće Panamere. Očekuje se da i maksimalna snaga bude identična, što znači da će Porscheov SUV isporučivati 680 ks i 850 Nm.

Novi Cayenne bi mogao da bude poslednja generacija ovog modela sa dizel motorom. Porsche je već sugerisao da bi mogao da odbaci dotičnu tehnologiju u potpunosti i zameni je hibridnim i elektro pogonom do kraja dekade ili početka 2020-ih.

Dakle, pet dana smo daleko od velike premijere novog Cayennea, tako da – budite pripravni.

(221)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments