1. Home
  2. Vesti
  3. Hyundai i Rimac poriču da prekidaju partnerstvo
Hyundai i Rimac poriču da prekidaju partnerstvo
0

Hyundai i Rimac poriču da prekidaju partnerstvo

111
0
Podelite sa prijateljima:

Iako je prethodnih dana niz inostranih stručnih portala preneo informaciju da će korejska i hrvatska kompanija obustaviti saradnju, predstavnici pomenutih preduzeća negiraju novinarske navode. 

Isprva se pisalo da je Hyundai odlučio da prekine partnerstvo sa Rimcem iz jednog prostog razloga – Porsche je kupio veći udeo u ovom brendu, pa je cela vlasnička struktura postala znatno komplikovanija nakon spajanja sa Bugattijem.

Mate Rimac, osnivač i šef istoimene marke, odbacio je navode medija. „I Rimac i Hyundai su potvrdili da to nije istina, ali novinari nastavljaju da pišu o tome. Mislim da to mnogo govori o medijima“, kazao je Rimac.

Hyundai grupacija je još ranije negirala da je došlo do pogoršanja odnosa sa hrvatskom kompanijom i potvrdila da se nastavlja rad na dva vrlo važna projekta za njihove marke (Kiu i Hyundai). Inače, Hyundai grupacija je investirala 90 miliona dolara u Rimčevog proizvođača električnih automobila i to 2019. godine.

Primarni cilj ovakvog ulaganja bio je da do dođe do transfera tehnologije iz Rimca, kao i da ova kompanija za račun korejskog giganta stvori dva vozila, od čega je jedno trebalo da se osloni na gorivne ćelije. Veruje se da će Rimčeva eksperiza biti iskorišćena za stvaranje nekog od performantnih električnih četvorotočkaša sa „N“ značkom.

AutoRepublika 

(111)

Podelite sa prijateljima:
tags:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments