1. Home
  2. Vesti
  3. JLR od sutra privremeno obustavlja proizvodnju u Nitri
JLR od sutra privremeno obustavlja proizvodnju u Nitri
0

JLR od sutra privremeno obustavlja proizvodnju u Nitri

149
0
Podelite sa prijateljima:

Britanski proizvođač luksuznih automobila Jaguar Land Rover je juče objavio da će, počev od petka privremeno prekinuti proizvodni proces u svojoj novoj fabrici u gradu Nitra, smeštenom na jugu Slovačke a u blizini mađarske granice. Razlog je svima poznat i odnosi se na pandemijsku zarazu koja hara Evropom poslednjih nedelja.

Ipak, život u fabrici neće potpuno zamreti, s obzirom na to da je iz kompanije koja se nalazi pod kontrolom indijske Tata Motors grupacije, došlo i obaveštetnje o tome da će se deo aktivnosti i dalje sprovoditi, doduše u ograničenom obimu.

Ne samo da Jaguar Land Rover nije jedini proizvođač koji na neko vreme prekida proizvodni ciklus u evropskim fabrikama, već se može čak reći da je u pitanju jedan od poslednjih koji je doneo odnosnu odluku. Što se ostalih proizvođača u Slovačkoj tiče, sa sličnim informacijama su u javnost izašli i ostale marke (Volkswagen, PSA grupa), dok iz Kije koja sklapa vozila na obodima Žiline (tromeđa Slovačka – Poljska – Češka) još uvek nema takvih vesti.

Još da dodamo da je istim povodom i Slovačka, poput Srbije, proglasila vanredno stanje na svojoj teritoriji.

AutoRepublika

(149)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments