1. Home
  2. Vesti
  3. Premijera: Audi RS Q3 i RS Q3 Sportback (GALERIJA)
Premijera: Audi RS Q3 i RS Q3 Sportback (GALERIJA)
0

Premijera: Audi RS Q3 i RS Q3 Sportback (GALERIJA)

709
0
Podelite sa prijateljima:

Audi je predstavio novi dvojac performantnih krosovera. 

Nemačka premijum marka nastavlja da širi svoj SUV portfolio, sve u skladu sa zahtevima tržišta. Dodaci stižu kao performantni izdanci modela Q3 koji se u prodajnom smislu do sada odlično pokazao na evropskom kontinentu.

Tako će i RS Q3 i RS Q3 Sportback prvo stići u Evropu, i to početkom naredne godine, a onda će plasman naći i na drugim kontinentima.

Audi za sada nema nameru da odustane od svog zaštitnog znaka, motora sa pet redno postavljenih cilindara. Ovaj agregat našao je primenu i u predstavljenim krosoverima. Pomenuta pogonska jedinica u ovom slučaju ima zapreminu 2,5 litara, a uz pomoć turbo punjača razvija 400 ks i 480 Nm.

Prevedeno u performanse, do „stotke“ se stiže za 4,5 sekundi, dok je maksimalna brzina elektronski ograničena na 250 km/h. Kome je to malo, može opciono povećati maksimalnu brzinu na 280 km/h.

Nemačka marka posebno se ponosi činjenicom da su uspeli da spuste masu svom 2,5-litarskom motoru, i to za nekih 20 kilograma, što je impresivan rezultat. Snaga motora prenosi se na sve točkove putem sedmostepenog automatskog menjača.

Kao što je to bilo i očekivano, ovi performantni krosoveri izgledaju znatno agresivnije i atraktivnije od regularnog Q3. Napred su sada veći otvori za vazduh i drugačija rešetka, dok je pozadi upečatljiv mali crni spojler, kao i dva ovalna završetka izduvnih cevi.

Audi RS Q3 Sportback

Oba automobila standardno dolaze sa točkovima od 20 cola, ali je moguće kupiti i one od 21 inča. Audi je za ove modele obezbedio i dve jedinstvene boje odnosno Kyalami Green i Nardo Grey.

Kao što je to već uobičajeno kod ovakvih derivativnih modela, unutar kabine podignut je kvalitet materijala u odnosu na izvorni Q3. Pored nezaobilaznih sportskih sedišta, tu je i crveni ili plavi štep koji donosi lep kontrast u enterijeru. Ista boja koju kupac odabere za štep biće prisutna i na drugim elementima poput pojasa za vezivanje, volana, ručice menjača, itd…

AutoRepublika 

(709)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments