1. Home
  2. Liste
  3. Deset najjeftinijih novih automobila u Americi (2019.)
Deset najjeftinijih novih automobila u Americi (2019.)

Deset najjeftinijih novih automobila u Americi (2019.)

3.36K
7
Podelite sa prijateljima:

Ako je verovati statistici, u 2018. godini prosečna prodaja cena novih automobila u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) je dostigla cifru od oko 35.000 dolara. Čak i mnogi proizvođači u “narodnoj“ klasi danas pružaju skupocene proizvode, kao što je Ford GT od 450.000 dolara ili Chevrolet Corvette od 120.000 dolara.

Ali za one koji više obraćaju pažnju na budžet u ponudi je i dalje solidan broj jeftinih automobila pa vam donosimo listu deset najpristupačnijih. Treba spomenuti da je za ovu listu korišćena cena koju je preporučio proizvođač, a u većini slučajeva maloprodajna cena je niža zbog čestih obračuna popusta od strane dilera.

10. Nissan Versa Note (16.545 dolara)

Iako deli određeni deo naziva sa limuzinskom verzijom, Note je mnogo više od hedžbek modela popularne Verse. Japanski proizvođač vozila je unapredio Note sa posebnim enterijerom i dizajnerskim linijama, a ovaj model donosi i više opcione opreme sa kojom može da deluje sasvim pristojno.

Note ipak deli 1,6-litarski agregat sa 109 konjskih snaga, ali za razliku od limuzine, hedžbek se ne može dobiti sa manuelnim menjačem. Čak i osnovni Note S stiže sa automatskom CVT transmisijom, ali osim toga teško je opravdati njegovu značajno veću cenu u poređenju sa limuzinom.

9. Toyota Yaris iA (16.370 dolara)

Tehnički gledano Yaris iA zapravno nije Toyota i ne deli baš ništa sa istoimenim hedžbekom koji se prodaje širom sveta. Ovaj automobil je zapravo Mazda 2 sedan sa meksičkog tržišta na kojoj je Toyota promenila prednji deo i dodala nova oznake.

Za 2019. godinu osnovni L paket opreme je čak jeftiniji nego u prošlosti, a takođe je i bolje opremljen. Poseduje opciju otvaranja / zatvaranja prozora uz elektro asistenciju, a isto važi i za retrovizore i bravu, 7,0-inčni monitor osetljiv na dodir, startovanje i gašenje motora pritiskom na dugme i čak autonomnim kočenjem u slučaju opasnosti.

Iako Yaris iA nikako nije najbrži subkompakt u grupi, definitivno je zabavan za vožnju kada se kupac opredeli sa manuelni menjač (zahvaljujući vezi sa Mazdom) i po završnoj izradi enterijera uglavnom nadmašuje konkurenciju.

8. Chevrolet Sonic Sedan (16.295 dolara)

Chevrolet je nedavno najavio da će Sonic (u ostatku sveta poznatiji kao Aveo) uskoro biti ugašen, ali dok se to ne desi on važi za jednu od boljih kupovina u klasi. To se pre svega odnosi na snagu gde apsolutno dominira zahvaljujući relativno velikom 1,8-litarskom agregatu sa 138 konjskih snaga.

Petostepeni rućni menjač je standardan dok je “automatic” sa jednim stepenom prenosa više, opcija koja se nudi za dodatnih 1.300 dolara. Većina bogatije opreme je rezervisana za hedžbek, ali se i limuzina može pohvaliti sa centralnom bravom, 7,0-inčnim monitorom sa 4G internet konekcijom i mogućnošću povezivanja sa mobilnim telefonima preko Apple CarPlay i Android Auto funkcija konektivnosti.

7. Kia Rio Sedan (16.195 dolara)

Korejski proizvođač vozila je napravio veće promene za 2019. godinu pa je ugasio najbolje opremljeni EX paket opreme i podigao cenu osnovnog LX paketa za 1.400 dolara. Iz kompanije kažu da razlog leži u podatku da manuelni menjač više nije u ponudi pa tako sada sve verzije stižu samo sa šestostepenim automatskim menjačem.

Za one koji žele hedžbek, on je zapravo jeftiniji od limuzine i može se naručiti samo sa srednje opremljenim S paketom opreme. Rio je i dalje solidno opremljen i privlačno dizajniran pa često izlazi kao pobednik među konkurencijom.

6. Hyundai Accent Sedan (15.880 dolara)

Možda najbolje balansiran automobil među konkurentima, Accent stiže sa prostranim enterijerom i kao jedini automobil u klasi dostupan samo kao limuzina (hedžbek je ugašen pre nekoliko godina nakon razočaravajuće prodaje).

U gotovo svim testovima korejski predstavnik izlazi kao pobednik po pitanjima ekonomičnosti i standardnoj opremi čak i u osnovnom SE paketu. Kompanija kaže da on može da ubrza do 100 km/h za samo 7,5 sekundi, što je impresivan rezultat kada se pogleda više nego povoljna cena.

5. Mitsibushi Mirage G4 (15.690 dolara)

Za 2019. godinu Mitsubishi Mirage G4 je za 400 dolara skuplji nego godinu dana ranije. To možda ne deluje kao visoka cifra, ali za tako jeftini automobil gotovo svaka (stotina) dolara pravi veliku razliku.

Cena je skočila najviše iz razloga što je osnovni ES paket opreme dobio više opcija kao što su tempomat, veće felne i nova sedišta uz već pozavidnu opremu kao što su prozori kojima se upravlja uz pomoć struje, 7,0-inčni monitor i dugogodišnju garanciju.

4. Ford Fiesta Sedan (15.135 dolara)

Ford je ranije najavio da će 2019. godina biti poslednja za Fiestu pa je ovo poslednja prilika da kupite ovog mališana kojem su se Amerikanci toliko radovali kada je debitovao 2011. godine “preko bare“ (sa druge strane, nisu ga ni blizu jednako mnogo kupovali).

Fiesta se može pohvaliti odličnim ponašanjem u krivinama, preciznim petostepenim manuelnim menjačem i 1,6-litarskim motorom sa 120 konjskih snaga. Za one koji ipak žele više, tu je i fantastični 1,0-litarski turbo agregat, ali se on može dobiti samo sa zaboravljenim šestostepenim automatskim menjačem koji se u prošlosti pokazao jako problematičnim, a pri tom je i opcija od 1.095 dolara. Ako ste u mogućnosti da izdvojite još 1.530 dolara onda se može dobiti i hedžbek verzija, a ona deluje značajno privlačnije i pritom je bogatije opremljena.

3. Mitsubishi Mirage (14.690 dolara)

Mitsubishi Mirage je jedini automobil na listi, uz Nissan Versu, koji je zauzeo više od jedne pozicije (limuzinska G4 verzija košta 1.000 dolara manje). Ovaj japanski automobil uglavnom dobija veoma loše ocene i većina novinara se slaže da su polovni Honda Civic i Toyota Corolla bolji izbor.

Za 2019. godinu kao delovi standardne opreme su postali tempomat i podešavanje sedišta na više načina, ali i pored toga većina kupaca će sigurno zaobići Mirage.

2. Chevrolet Spark (14.095 dolara)

Iako su svi očekivali da će Spark uskoro biti ugašen zajedno sa Sonicom, Chevrolet je zapravo osvežio svog mališana za 2019. godinu. To se pre svega odnosi na prednji deo sa novim farovima i maskom hladnjaka, zahvaljujući kojima je cena po prvi put prešla cifru od 14.000 dolara.

Slično kao i Sonic, i Spark stiže sa 7,0-inčnim monitorom, Apple CarPlay i Android Auto funkcijama, dva USB priključka i čak deset zvučnika. Njegova najveća mana je zastareli motor od svega 98 konjskih snaga, a uparen je sa petostepenim manuelnim menjačem ili opcionim CVT menjačem od 1.100 dolara.

1. Nissan Versa Sedan (13.255 dolara)

I još jednom apsolutni kralj jeftinoće je Nissan Versa u limuzinskom izdanju. Ali to ne znači da je ovaj automobil loš. Čak i osnovni S paket opreme se može pohvaliti sa 7,0-inčnim monitorom i Bluetooth funkcijom, a za 2019. godinu je dobio i kameru za pregled dešavanja prilikom vožnje nazad.

Prostor na zadnjim sedištima i prtljažnik su najveći u klasi, a najveća kritika ide na 1,6-litarski motor sa 109 konjskih snaga i spori CVT menjač. Za razliku od hedžbeka, limuzina stiže sa standardnim petostepenim manuelnim menačem koji je dobio relativno dobre ocene. Ovaj automobil smo nedavno imali na testu pa ćete uskoro moći pročitati naše utiske.

AutoRepublika

(3361)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Kod svih pobrojanih, ako je MT, onda je 5MT?
Tuga.

Yankee

Da.
Vecinu ovih auta malo ko kupuje, uglavnom agencije za iznajmljivanje auta.

s mile

jake su im i cene, ili su u višem nivou opreme…

Balkanboj

Proda se. Znam čoveka koji je otišao u jedan salon, rekli mu da je rok za isporuku 60 dana za vozilo koje ga je zanimalo. Ode u drugi i kupi ono što je bilo izloženo u sličnom cenovnom rangu, potpuno druge klase.
Deal done.

Joseph

Trgovačke prevere, a moraju i oni od nečega živit pa snađi se druže. Nitko ti ne brani da se cjenkaš kad kupuješ auto, ja sam polovnu Opel Insigniju uspio spustit al sitno, na kraju sam odustao od kupnje i otišao u Njemačku te za mnogo manje novce kupio full opremljenu opel Astru. Isprobao sam ih masu dok sam tražio Astru al velika je razlika u opremi i kvaliteti materijala, na prvi pogleda su isti pod rukom nisu. Tako da tu proizvođači zarađivaju. Isto me iznenadilo kako u „Golf“ klasi manje više u svim modelima plastične ručke na vratima škripe bio… Pročitaj više »

Yankee

Ovu Versu od $13.000 na kraju godine mozes dobiti za $7.000 (kada pokusavaju da se rese stare zalihe jer stizu novi modeli)