1. Home
  2. Održavanje
  3. Genesis GV80 – nosilac prvog Continentalovog 3D klastera instrumentacije
Genesis GV80 – nosilac prvog Continentalovog 3D klastera instrumentacije

Genesis GV80 – nosilac prvog Continentalovog 3D klastera instrumentacije

484
1
Podelite sa prijateljima:

Nova generacija 3D displeja je već sada u razvoju.

GV80 ne samo što je prvi serijski SUV Genesisa, već je i prvi model kompanije koji dobija trodimenzionalni klaster instrumentacije. Ovaj displej potpisuje Continental, tako da je reč o prvom rešenju ovog tipa snabdevačkog giganta u jednom serijskom automobilu.

Tehnologija koju Continental koristi, oslanja se na paralaksne barijere, koje razdvajaju sliku u dva različita prikaza s neznatnim otklonom, što kreira trodimenzionalnu sliku. Za preciznije podešavanje, sistem koristi unutrašnju kameru, koja detektuje vozačevu liniju pogleda. Interesantno, kamera takođe monitoriše da li je vozač previše fokusiran na klaster, te ga upozorava na to, a takođe je kadra da identifikuje kada je došlo do zamora ili ometanja pažnje.

„S našim serijskim displejem koji krasi autostereoskopna 3D tehnologija, mi podižemo interakciju između čoveka i mašine na potpuno novi nivo i postavljamo osnove za intutivnu komunikaciju u digitalno povezanom kokpitu sutrašnjice“, kaže Frank Rabe, šef HMI odseka u Continentalu.

Kompanija trenutno radi na novoj generaciji trodimenzionalnog klastera instrumentacije, koji će integrisati i centralnu konzolu. Vozaču će pružati mogućnost da rekonfiguriše postavku sadržaja kroz različite displeje. Primera radi, moći će da povuče navigacione mape sa suvozačkog ekrana na vozački klaster displej.

U međuvremenu, kompanija takođe razvija novu generaciju 3D rešenja za suvozača i putnike na zadnjim sedištima, što će omogućiti korišćenje raznih digitalnih usluga, uključujući video konferencije, onlajn kupovinu, igre u proširenoj realnosti i 3D filmove.

AutoRepublika

(484)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Najveći idiotizam je napravio pezo sa svojim 3D. Zašto?
Pa kod njega je namjerno spravljena ergonomska greška nečitljivih instrumenata, i to neće da poprave, čak ne staValjaju ni headup displej koji bi dobrim dijelom riješio problem, neg oni svoje necitljive instrumente pretvaraju u nazovi 3D i zato traze pare , a to uopće nije potrebno,kao kad čovjeku fali noga i umjesto da mu je naprave oni mu stave treću ruku i kažu to ti je da se mozes počešati po batrljku.
Mas im pater bezobraznu.