1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Red Bull protestovao zbog nelegalnog rešenja na Mercedesovom bolidu
Red Bull protestovao zbog nelegalnog rešenja na Mercedesovom bolidu
0

Red Bull protestovao zbog nelegalnog rešenja na Mercedesovom bolidu

223
0
Podelite sa prijateljima:

Mercedes je prisiljen da izvrši neke hitne izmene, nakon što je Red Bull doveo u pitanje legalnost provodnih kanala zadnjih kočnica na „srebrnim strelama“.

FIA je bila veoma zaposlena ove nedelje, tako da je izdala novu tehničku direktivu vezanu za zadnje provodne kanale, nakon Red Bullovog protesta.

Po Auto Motor und Sportu, inženjeri austrijskog tima su posumnjali da ventiliranje zadnjih kočnica nije u skladu s članom 11.5 tehničke regulative koja kaže:

Provodni vazdušni kanali oko zadnjih kočnica se smatraju delom kočnog sistema i ne smeju se pružati van:

  1. ravni paralelne s tlom, postavljene na distanci od 160 milimetara iznad horizontalne centralne linije točka
  2. ravni paralelne s tlom, postavljene na distanci od 16 milimetara ispod horizontalne centralne linije točka
  3. vertikalne ravni paralelne s naličjem naplatka i odmaknuta od njega 120 milimetara prema centralnoj ravni automobila
  4. radijusa u smeru prema napred od 330 milimetara od centra točka ili radijusa u smeru prema nazad od 180 milimetara od centra točka, kada se gleda s boka.

Nova tehička direktiva je posledica konkretnog protesta, a po detaljima koji nisu objavljeni, vladajući šampioni će morati da izvrše izvesne modifikacije na W11.

Ova istraga bi mogla da utiče na ambijent u nedelji pred inauguralnu ovosezonsku trku, koja treba da se održi u Australiji.

Timovi još uvek čekaju na zadovoljavajući odgovor nakon istrage FIA-e u vezi s Ferrarijevim motorima, dok bi Mercedesov DAS sistem i Racing Pointova navodna kopija W10, mogli da prođu kroz dodatna ispitivanja pre nego što se ugase crvena svetla u Melburnu i započne trka.

Pavle Barta

AutoRepublika

(223)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments